Катеринопільські учні відправляють у зону АТО листи та малюнки

Катеринопільські учні відправляють у зону АТО листи та малюнки

— Важко знайти людину, яка б не була стурбованою тими подіями, що відбуваються зараз на Сході нашої держави. Так хочеться увімкнути телевізор і почути найбажаніші слова для всіх слова: «Війна закінчена. Україна перемогла». Читаючи сотні статей, ми розуміємо, якою вагомою є матеріальна та духовна підтримка українців для бійців АТО. До того ж, учням Катеринопільської ЗОШ Ι-ΙΙΙ ступенів №1 неодноразово вдавалось поспілкуватись наживо з українськими героями, — розповідає одинадцятикласниця Анна Осипенко.

— Звісно, тяжкі події не залишають і мою школу байдужою. Тож ми допомагаємо українським солдатам. Учні проводили благодійний ярмарок по збору коштів та збирали гуманітарну допомогу. Всі охочі приносили до школи харчі, одяг для наших захисників. За зібрані гроші, що отримали за здану макулатуру, купили теплий одяг бійцям. Нам вдалось зібрати гроші на ліки, взявши участь в акції «Замість букета квітів – ліки для воїнів АТО». Школярі за власною ініціативою взялися ще за одну добру справу – вони сплели білу маскувальну сітку для військової техніки. Навіть найменші учні віднеслись до цієї справи відповідально, бо розуміють, для кого і для чого вони це роблять, і як нашим героям потрібна їхня підтримка.

Зворушливі листи з побажаннями повернутися здоровими та живими додому пишуть діти чи не кожного дня. Також у зону АТО відправляємо малюнки, які просякнуті дитячою щирістю. Це, хоч і невеликий, але такий вагомий вклад у підняття сили духу українських військовиків.

— Нещодавно учні школи захотіли «підсолодити» таке важке життя, яке зараз мають бійці в зоні бойових дій, тому приніс смачну шоколадку. Крім того, разом з учителем трудового навчання ми зробили янголів, що будуть оберегами наших воїнів. Наступного дня після відправки гуманітарного вантажу на Схід України, ранковий дзвінок став несподіваним для учнів та вчителів школи. Наші захисники зателефонували та подякували школярам за чудові подарунки, які нагадали їм про їхні домівки та родини.

Василь ХОДЗІЦЬКИЙ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x