Повітря в Черкасах стало втричі бруднішим

Повітря в Черкасах стало втричі бруднішим

У 2014 році ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» було відібрано та досліджено 1489 проб атмосферного повітря в м. Черкаси, перевищення гранично – допустимих концентрацій (ГДК) виявлено в 220 пробах, що становить 14,8 % проти 4,5 % у 2013 році. «Нова Доба» про це дізналася в головному управлінні Держсанепідслужби в Черкаській області.

У зоні впливу автомагістралей міста відібрано 685 проб, із них у 185 пробах (27,0% проти 22,7 % у 2013 році) виявлено перевищення гранично – допустимих концентрацій, а саме щодо вмісту оксиду вуглецю, діоксиду азоту, формальдегіду, бензину.

У пробах атмосферного повітря відібраних на межі житлової забудови міста та автодоріг зареєстровано близько 9 ГДК вмісту оксиду вуглецю, 1,2 ГДК – формальдегіду, 1,3 ГДК – діоксиду азоту, 2,2 ГДК – бензину.
Найбільш забруднені райони перехресть вулиць Благовісної – Смілянської, Ільїна – Котовського, Ільїна – Смілянської, вулиць Дахнівської (район лікарні та поліклініки № 1) та Сумгаїтської (район нічного клубу «Міленіум»).
Крім того, відібрано та досліджено 135 проб атмосферного повітря на вміст аміаку, зокрема в районі вул. Громова буд. 34/1-34/2, перевищень гранично – допустимих концентрацій не виявлено.

У пробах атмосферного повітря, відібраних підфакельно в зоні впливу промислових підприємств та суб’єктів господарювання, що мають викиди в атмосферу міста, концентрації забруднюючих речовин знаходилися
в межах норми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x