Студенти агротехнічного коледжу ремонтують військову техніку

Студенти агротехнічного коледжу  ремонтують військову техніку

На навчально-виробничій майстерні Уманського агротехнічного коледжу кипить робота. Зазвичай тут ремонтують трактори, легкові та вантажні автомобілі. Проте цього разу сюди «заїхав»…БТР. Майстри виробничого навчання разом із студентами-практикантами взялися ремонтувати військову техніку, яку солдати будуть використовувати в зоні АТО.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Вечірня Умань.

Майстри виробничого навчання вже мають досвід ремонтування техніки для потреб солдатів. З під їхніх рук уже «вийшли» два «Урали» та два «ГАЗ-66».
Проте БТР у своєму житті вони ремонтують вперше. Він «дійшов» до них у жахливому стані. Половина деталей у нього просто відсутня. Механіки кажуть, що дана техніка для них невідома. Дехто з них бачить БТР вперше в житті.
Студенти агротехнічного коледжу  ремонтують військову техніку
– Будемо навчатися ремонтувати БТР через інтернет, книги. – розповідає Анатолій Смаг. – Ми ж знаємо куди і яку гайку крутити. А далі розберемося.
Працюють майстри в позаробочий час, під час вихідних. Наступного тижня до них приєднаються і студенти-практиканти.
– Студенти під час практики, яка буде проходити із лютого по червень, теж приєднаються до роботи над ремонтом військової техніки, – продовжує майстер виробничого навчання. – Потім ми техніку випробуємо на нашому полігоні та відправимо в зону АТО.

Даний БТР належить військовій частині 3066. Її арт-розвідка зараз знаходить в Станиці Луганській. Саме там служить уманчанин Геннадій Малишев.
– Даний БТР, зі слів нашого командування, близько 13 років стояв в Києві. А зараз його віддали нашому батальйону, щоб ми його відремонтували і користуватися ним в зоні АТО, – розповідає Геннадій Малишев. – Як тільки БТР буде відремонтовано, я відразу буду від’їжджати до Станиці Луганської.
На даний час всі ремонтні роботи проходять за кошти громадського активіста Сергія Яремчука. Чоловік стверджує, що це перша, проте не остання військова техніка, яка буде відремонтована в Умані.

– Нам зараз дуже потрібний електрик, механіки. Плануємо найближчим часом відремонтувати ще декілька БТРів та танк, – розповідає Сергій Яремчук. – Поки що всі деталі закуповую за свої кошти. Але повністю ремонт я не потягну. Тому просимо всіх небайдужих уманчан нам допомогти. Нам також потрібні паливно-мастильні матеріали, деталі до техніки.
Якщо Ви бажаєте допомогти відремонтувати військову техніку, звертайтеся за телефоном 097 969 42 22, Сергій Яремчук.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x