Прокуратура Черкас: за корупцію притягнуто 11 осіб за весь минулий рік

Прокуратура Черкас: за корупцію притягнуто 11 осіб за весь минулий рік

Прокуратура міста Черкаси постійно здійснюється діяльність, спрямована на запобігання та протидію корупції.
Зокрема, для вирішення нагальних питань, що виникають під час здійснення такої діяльності, а також для координації та організації роботи правоохоронних органів у даній сфері прокуратурою міста проводяться координаційні та міжвідомчі наради за участі керівників правоохоронних органів, представників органів державної влади та місцевого самоврядування.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури міста Черкаси.

Так, 28 січня 2014 року в прокуратурі міста Черкаси проведено координаційну нараду, на якій обговорювалося питання протидії злочинності. Зокрема велика увага приділялась і виявленню та розкриттю злочинів у сфері службової діяльності, пов’язаних з отриманням незаконної винагороди та корупцією.
З метою викриття фактів отримання незаконної винагороди та корупції у органах місцевого самоврядування, контролюючих органах прийнято рішення про проведення ряду спільних заходів.
Про стан виконання постанови координаційної наради до прокуратури міста Черкаси надаються звіти районних відділів міліції в м. Черкаси, представників ДПІ в м. Черкаси.

Крім того, протягом 2014 року в ході здійснення прокурорського нагляду за додержанням антикорупційного законодавства прокуратурою м. Черкаси складено три протоколи про адміністративне корупційне правопорушення.
Постановами суду осіб, відносно яких складено дані протоколи, визнано винними у вчиненні корупційних правопорушень та призначено штрафи, які правопорушниками на даний час сплачено.

Всього судами розглянуто 14 адміністративних справ про корупційні правопорушення, за результатами розгляду яких до адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб.
Стан дотримання чинного законодавства про боротьбу з корупцією, недопущення та усунення її проявів, перебуває на контролі прокуратури міста, робота по вказаному напрямку постійно триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x