Обласний конкурс юних поетів Черкащини «Тарасовими шляхами»

Обласний конкурс юних поетів Черкащини «Тарасовими шляхами»

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно з Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром та Черкаською обласною організацією Національної Спілки письменників України оголошують Обласний конкурс юних поетів Черкащини «Тарасовими шляхами». Головною метою Конкурсу є виявлення та розкриття літературних здібностей, обдарувань підростаючого покоління, підтримка творчо обдарованої молоді, вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка, популяризації його творчої спадщини та утвердження духовних заповідей, як важливого чинника консолідації суспільства, активізації виховної роботи.

За довідками звертатись до відділу у справах сім’ї та молоді міської ради: тел.3-70-84, Вдовиченко Наталія Вікторівна

ПОЛОЖЕННЯ

про обласний конкурс юних поетів Черкащини «Тарасовими шляхами»

I. Загальні положення

Обласний конкурс юних поетів Черкащини «Тарасовими шляхами» (далі – Конкурс) проводиться згідно закону України від 05.02.1993 № 2998-ХІІ «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно з Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром та Черкаською обласною організацією Національної Спілки письменників України.

II. Мета і завдання конкурсу

Головною метою Конкурсу є виявлення та розкриття літературних здібностей, обдарувань підростаючого покоління, підтримка творчо обдарованої молоді, вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка, популяризації його творчої спадщини та утвердження духовних заповідей, як важливого чинника консолідації суспільства, активізації виховної роботи.

Завданнями Конкурсу є:
– виявлення та підтримка юних обдарованих літераторів;
– виховання любові до рідної землі в результаті вдумливого ставлення юних авторів до історії та культури Шевченкового краю;
– засвоєння національної культурологічної спадщини і використання її надбань у своїй творчості;
– знайомство з провідними письменниками Шевченкового краю та налагодження творчих контактів з ними;
– стимулювання творчості юних талантів шляхом оприлюднення їхніх творів у періодичній пресі, на радіо й телебаченні, а також видання колективних збірників.

III. Умови Конкурсу

У Конкурсі беруть участь поети шкільного віку, які проживають у Черкаській області. Для участі в конкурсі подаються високохудожні твори довільної тематики.

Погоджуючись на участь у Конкурсі, учасники підтверджують свою згоду на здійснення організаторами Конкурсу (його уповноваженими представниками) і/або третіми особам за завданням організаторів збору, обробки, зберігання, використання, розповсюдження в цілях проведення конкурсу отриманих від учасників даних, з дотриманням необхідних заходів захисту таких даних від несанкціонованого розповсюдження у відповідності до Закону України від 01.06.2010 №2297-VI «Про захист персональних даних».

IV. Порядок проведення Конкурсу

Конкурс проводиться у січні-березні 2015 року, підсумки підбиваються на початку березня 2015 року.

Відбірковий тур – 20 січня-20 лютого 2015 року – організація Конкурсу в містах і районах області.

Відділи у справах молоді та спорту райдержадміністрацій, міськвиконкомів:

– оголошують та проводять регіональні відбіркові конкурси;

– ознайомлюють керівників літературних студій, гуртків, викладачів української мови і літератури загальноосвітніх шкіл із умовами та порядком проведення цього конкурсу;

– визначають переможців у трьох вікових категоріях: 7-11 років, 12-14 років та 15-17 років;

– надсилають відділу у справах сім’ї та молоді міської ради ( viddil_molodi@ukr.net) до 18 лютого 2015 року тексти творів та заявку на їх участь у заключному етапі конкурсу, згідно із встановленими вимогами.

Заключний тур – 20 лютого-20 березня 2015 року – робота обласного журі, формування та друк збірок переможців обласного Конкурсу та підбиття підсумків обласного Конкурсу.

У заключному турі Конкурсу беруть участь переможці відбіркових турів Конкурсу у районах та містах Черкаської області.

Надіслані твори не рецензуються. Їх розглядатиме конкурсна комісія, до складу якої увійдуть провідні письменники Шевченкового краю – представники Черкаської обласної організації Національної Спілки письменників України.

Підбиття підсумків обласного Конкурсу відбувається у першій декаді березня 2015 року і складається з урочистої презентації збірок творів переможців Конкурсу, нагородження переможців та учасників Конкурсу грамотами, дипломами, цінними подарунками, декламування учасниками поетичних творів та майстер-класу від представників Черкаської обласної організації Національної Спілки письменників України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x