Нацбанк не обмежував зняття коштів з депозитів

Нацбанк не обмежував зняття коштів з депозитів

В Черкасах останні кілька днів почали ширитися чутки про те, що начебто Нацбанк видав постанову «Про обмеження обороту грошових коштів в особливий період з метою скорочення й обмеження негативних наслідків масового відтоку коштів з обороту банківської системи». В Нацбанку «Нову Добу» запевнили: усе це повна нісенітниця.

– Окремі люди зараз звертаються в банківські установи про дострокове зняття вкладів. Але ситуація така, що через місяць-два вони знову ж нестимуть ці гроші в банк, – зауважив начальник управління Нацбанку України в Черкаській області Сергій Забудський. – Або й раніше. Бо новорічно-різдвяні відсотки банки пропонують вигідні. Всі банки, які працюють на території нашої області, є учасниками Фонду гарантування вкладів, і навіть у випадку надзвичайної ситуації, якщо банк буде в складному фінансовому становищі й буде запроваджена процедура ліквідації, будь-який громадянин може отримати кошти в сумі до 200 тисяч гривень. А понад 80 відсотків наших вкладників мають на рахунках до 150-170 тисяч гривень.

До подій цих вихідних днів у нас зворотна ситуація: приріст вкладів у гривнях становив з початку року 1,3 мільярда, загалом на рахунках зараз 7,6 мільярда гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x