У Черкасах лісівники з деревообробниками домовлялися про добросовісну конкуренцію

У Черкасах лісівники з деревообробниками  домовлялися про добросовісну конкуренцію

В Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбувся круглий стіл з деревообробниками. Головна тема засідання, яка була запропонована для обговорення, – реалізація держлісгоспами області необробленої деревини заготівлі II кварталу 2015 року, визначення шляхів вдосконалення проведення наступних аукціонних торгів.

У засіданні взяли участь керівництво облуправління, головні інженери лісгоспів, представники Товарної біржі агропромислового комплексу центральних областей України, представники підприємств, зацікавлених в придбанні деревини.

Начальник управління Олександр Дзюбенко зазначив, що для держлісгоспів дуже важливою є конструктивна співпраця з підприємцями-деревообробниками, яка дозволить уникнути непорозумінь та забезпечить ефективний механізм реалізації деревини.
«Ми повинні чути один одного. Тому вислухаємо ваші думки і пропозиції щодо удосконалення нашої співпраці. Лісівники роблять усе можливе, щоб аукціони з продажу необробленої деревини проходили згідно діючого законодавства та результативно. Тож маємо обговорити всі питання, які наразі виникають. Ми – за добросовісну конкуренцію», – наголосив головний лісівник області.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Заступник начальника управління Микола Рижков доповів про об’єми виставленої на продаж необробленої деревини заготівлі наступного кварталу та проаналізував попит на сортименти. Для забезпечення прозорості, управлінням оприлюднена виробнича програма Черкаського ОУЛМГ на II квартал 2015 року по використанню лісоматеріалів необроблених. Проінформував також заступник начальника управління про хід та результати круглого столу на тему актуальних питань ринку деревини в Україні, який відбувся нещодавно в Києві

В ході обговорення кожен з присутніх мав змогу висловити свої пропозиції щодо проведення аукціонних торгів, які відбудуться в Черкасах 13 лютого. Представники деревообробних підприємств порушували такі питання, як зняття аукціонних лотів із завищеними цінами, проведення додаткових аукціонів, підтримка дрібних деревообробних підприємств, які працюють в області. Обговорювали також можливі зміни в законодавстві щодо заборони експорту необроблених лісоматеріалів.
Жваво дискутували учасники наради з приводу того, яким чином не допускати до торгів технічних підприємців, фірм-посередників, які лише перепродують лісопродукцію, а не займаються її переробкою. А це, в свою чергу, призводить до нестачі деревини для місцевих деревообробників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x