Земельну ділянку вартістю 2,6 млн грн на Маньківщині повернуто державі

Земельну ділянку вартістю 2,6 млн грн на Маньківщині повернуто державі

Рішенням господарського суду задоволено позов заступника прокурора Черкаської області, яким повернуто в державну власність незаконно орендовану земельну ділянку загальною площею 11 га, вартістю 2,6 млн грн. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Так, прокуратурою області виявлено факт порушення вимог земельного законодавства під час передачі в оренду земельної ділянки державної власності не на конкурентних засадах.

Зокрема, у квітні минулого року головне управління Держземагентства у Черкаській області з одним із товариств Маньківського району без проведення аукціону уклало договір оренди вказаної земельної ділянки, яка розташована в адміністративних межах Кищенської сільської ради Маньківського району, що позбавило права інших осіб узяти участь в аукціоні.

Для усунення встановлених порушень прокуратурою області заявлено позов до суду про визнання недійсними правових актів органу державної влади, вказаного правочину та повернення об’єкту оренди у власність держави.
Наразі судом позов задоволено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x