Черкаські платники акцизу мають до 20 лютого надати декларацію

Черкаські платники акцизу мають до 20 лютого надати декларацію

Декларацію з акцизного податку за січень ц.р. необхідно надати не пізніше 20 лютого!

Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

ГУ ДФС у Черкаській області нагадує платникам акцизного податку про наближення терміну складення та подання декларації.
Так, відповідно до п. 223.1. ст. 223 Податкового кодексу України базовий податковий період для сплати акцизного податку відповідає календарному місяцю.

Платник податку з підакцизних товарів (продукції), вироблених або переобладнаних на митній території України; імпортер алкогольних напоїв та тютюнових виробів; суб\’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів; оптовий постачальник електричної енергії подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду контролюючому органу за місцем реєстрації декларацію акцизного податку за формою, затвердженою у порядку, встановленому статтею 46 Податкового кодексу України (п.223.2 ст.223 Кодексу).

Платники акцизного податку з роздрібного продажу підакцизів декларації подають до контролюючих органів, які обслуговують адміністративно-територіальні одиниці, на яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів. Кількість таких декларацій за звітний період має відповідати кількості адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів.

Подача декларації за січень 2015 року здійснюється не пізніше 20 лютого 2015 року.

Форму декларації і порядок заповнення та подання декларації затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14, який зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30 січня 2015 р. за N 105/26550. Даний наказ набрав чинності з дня офіційного опублікування – з 30 січня 2015 року.

З наказом №14 можна ознайомитись та завантажити бланк декларації і додатки за наступним посиланням: http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/formi-zvitnosti-/63521.html.

При складенні декларації платникам варто пам’ятати, що
1. датою виникнення податкових зобов’язань щодо реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а у разі реалізації товарів фізичними особами – підприємцями, які сплачують єдиний податок, – є дата надходження оплати за проданий товар;
2. датою виникнення податкових зобов’язань щодо постачання електроенергії є дата підписання акту прийому-передачі електроенергії;
3. датою виникнення податкових зобов’язань у разі здійснення переобладнання вантажного транспортного засобу, який відповідає товарній позиції 8704 згідно з УКТ ЗЕД, у легковий автомобіль, який відповідає товарній позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, є дата видачі документа про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху. У цьому випадку акцизний податок сплачується власником такого транспортного засобу не пізніше дати подання документів до органу внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації такого транспортного засобу.

Суми податку перераховуються до бюджету протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом України (п.п. 222.1.1 п. 222.1 ст. 222 Кодексу), для подання податкової декларації за місячний податковий період. Сплата задекларованих сум акцизного податку за січень 2015 року здійснюється платниками цього податку не пізніше 2 березня 2015 року.

Водночас платники акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів сплачують податок до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів. Рахунки для перерахування податку можна переглянути у розділі «Бюджетні рахунки» субсайту ГУ ДФС у Черкаській області: http://ck.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x