До Черкас з’їхалися підприємці з України, щоб обговорити досвід енергозбереження

До Черкас з’їхалися підприємці з України, щоб обговорити досвід енергозбереження

12 лютого у Черкасах відбувся бізнес-міксер «Енергоефективність. Нові технології та альтернативні джерела енергії», ініційований Черкаською торгово-промисловою палатою та «Агентством Розвитку Черкащини» Черкаської обласної ради.

Запрошені експерти – представники великих підприємств з різних міст України – представили черкаським підприємцям сучасні тенденції розвитку енергоефективних технологій у харчовій промисловості та сільському господарстві, презентували програми підтримки проектів енергозбереження в Україні. У свою чергу, представники черкаського бізнесу поділилися досвідом застосування енергоощадних технологій у виробництві паливних полетів та брикетів, матеріалів для будівництва сучасного екологічного житла та опаленні.

– Такі заходи створюють нові перспективи для нашого бізнесу, оскільки дають йому можливість побачити нові та альтернативні шляхи його розвитку, – констатував на відкритті бізнес-зустрічі керівник «Агентства розвитку Черкащини» Анатолій Хмільківський. – Наші підприємства зможуть дізнатись про досвід у сфері альтернативної енергетики та енергоощадних технологій, які можуть стати кроком до майбутнього розвитку більшості наших підприємств. Втілення у життя таких проектів є наразі не просто течією часу, але і державним пріоритетом – як запорука енергетичної безпеки держави, посилення її незалежності від імпортованих енергоносіїв, сучасний економічний розвиток її регіонів. Впровадження новітніх енергетичних технологій сприяє зростанню привабливості наших підприємств та регіону загалом, для потенційних інвесторів, зацікавлених у капіталовкладеннях у перспективні проекти, які мають майбутнє.

– Ми мали на меті представити нові технології та показати черкаським підприємцям, чим вони можуть бути корисні і як їх застосовувати на практиці та мати прибуток. Вони зможуть більше дізнатися і про енергозбереження, і про альтернативні джерела енергії, і про перспективи їх розвитку у найближчому майбутньому, – переконаний президент Черкаської торгово-промислової палати Сергій Першин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x