Катеринопільщина провела в останню путь свого земляка Героя

Катеринопільщина провела в останню путь свого земляка Героя

12 лютого 2015 року в смт Єрки відбулося народне прощання із загиблим в АТО Героєм, командиром танку – Чумаком Віталієм Миколайовичем 1990 року народження.

Про це «Нова Доба» дізналася в Катеринопільській РДА.

Він пішов боронити країну в складі 128 Мукачівської окремої гірсько-піхотної бригади ще 31 липня 2014 року.

8 лютого 2015 року в районі Дебальцевого біля села Рідкодуб під час виконання бойових завдань він загинув.

Провести в останню путь мужнього і сміливого захисника прийшли кілька тисяч людей, представники територіальних громад, підприємств, установ та організацій, а також представники влади району: голова районної ради Олександр Комаренко, заступник голови районної державної адміністрації Ірина Міненко, сільські, селищні голови.

Катеринопільщина в великій жалобі, люди не приховували сліз. Промовці на мітингу, а це: селищний голова смт Єрки Леонід Польовий, заступник військового комісара Андрій Овдієнко, сільський голова с.Ямпіль Олена Стеценко та побратим і бойовий товариш загиблого висловлювали глибоке співчуття всім рідним і друзям з приводу важкої втрати, бажали встановлення миру в Україні і щасливого життя всім, хто у ній проживає.

У своєму звернені голова районної ради, зазначив, що цього дня Україна і Катеринопільщина втратили Героя з великої букви. Віталій був справжній у своїй суті, він мужній, і він патріот. Він побачив, що Україна в небезпеці, і що саме на Сході зараз вирішується її доля. Він не злякався, пішов туди, вирішивши що не може просто сидіти і спостерігати, мусив іти туди, де кується доля України. Також Олександр Миколайович запевнив, що пам’ять про його мужність, честь, звитягу та непересічні людські якості назавжди залишиться в серцях рідних, близьких, земляків, бойових побратимів – усіх, хто знав, поважав та любив Віталія – справжнього патріота та Героя рідної країни!

Всі присутні під оркестр виконали Гімн України, військовослужбовці вшанували пам\’ять побратима військовим салютом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x