На 100 тисяч га планують збільшити посівні площі на Черкащині

На 100 тисяч га планують збільшити посівні площі на Черкащині

Хлібороби Черкаської області ведуть інтенсивну підготовку до проведення комплексу весняно-польових робіт.
Про це «Нова Доба» дізналася з офіційного сайту Кабміну «Урядовий портал», який посилається на Черкаську ОДА.

Як повідомляють у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, під урожай озимих зернових 2015 року засіяно площу в 277,8 тис га, зокрема: озимою пшеницею – 250,6, озимим ячменем – 24,4 та озимим житом – 2,8 тис га. Крім того, проведені посіви озимого ріпаку на площі 43,7 тис га.

З усіх посівів озимини ввійшли в зиму в доброму стані 56% посівних площ, в задовільному – 34,7%, слабкі та зріджені – 9,3%.

Згідно із попередньою структурою посівних площ сільськогосподарських культур, у Черкаської області на 2015 рік у всіх категоріях господарств посіви плануються розмістити на 1,2 млн га (у 2014 – 1,1 млн га).

«Сьогодні область готова до сільськогосподарської кампанії 2015 року більше, ніж на 50%, що в межах норми, – коментує стан справ директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка. – Проте в нас ще є час поповнити резерви й провести комплекс весняно-польових робіт у всіх господарствах відповідно до планів і графіків».

Так, наразі господарства закупляють мінеральні добрива. Станом на 4 лютого 2015 року придбано 23,4 тис т, що становить 47% потреби.

Йде підготовка насіння під посів ярих зернових та зернобобових культур. Загалом сільськогосподарським підприємствам разом зі страховим фондом потрібно 12,2 тис тонн насіння. На цей час перевірено 7,9 тис тонн, що становить 65%. Увесь посівний матеріал є кондиційним та високих репродукцій.

Щодо засобів захисту рослин, то станом на 3 лютого 2015 року господарства закупили 923 тонни хімікатів, тобто 52% потреби. Забезпеченість дизельним паливом становить 69%, бензином – 62%. І вже майже готова вийти на поля сільськогосподарська техніка: трактори, сівалки, культиватори, плуги тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x