На Сході загинуло четверо ветеранів-афганців із Черкащини

На Сході загинуло четверо ветеранів-афганців із Черкащини

15 лютого в Черкасах відбулися заходи, приурочені 26-ій річниці виведення радянських військ з Афганістану. Біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам зібралися представники обласної та міської влади, військові, ветерани Афганістану та небайдужі черкащани. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.
Розпочали захід із вшанування хвилиною мовчання тих, хто загинув у тій війні, яка тривала 9 років. Додому тоді не повернулося 14,5 тисяч військових, з яких більше 3 тисяч – українці.

Під час урочистого мітингу звучали подяки воїнам-інтернаціоналістам, а також тим, хто нині боронить нашу державу від ворога. У виступах люди висловлювали надію на те, що війна, яка нині триває в Україні, закінчиться якнайшвидше.

– У досить символічний день ми відзначаємо сьогодні річницю виведення військ з Афганістану. Сьогодні велике свято Стрітення – день, коли зустрічаються зима й весна, і визначаються, хто ж переможе. Хотілося б, щоб перемогла весна. Щоб наша весна була цього року переможною, – зазначила голова обласної ради Валентина Коваленко. – Символічна й сьогоднішня ніч, яку так усі очікували, з острахом, тривогою і надією, що нарешті закінчиться війна, і агресор має дотриматися тих вимог Мінських угод, відвести свої війська й припинити вогонь. Чи є сподівання, що так буде? Немає. Віри немає людині, яка є призвідцем тероризму і призвідцем смертей. Але світ має виховувати цього агресора, і зараз найбільшим вихователем є Україна. Адже наша країна засвідчила свій патріотизм, своє свободолюбство. І в цій війні, на якій вже загинуло 65 черкащан, значну роль відіграєте й ви, афганці. Чимало з вас зараз беруть участь у боях на Сході України, і ви захищаєте Україну, передаючи молоді той досвід війни, який маєте. А це для нашої майбутньої перемоги має неабияке значення.

Голова Черкаської регіональної організації Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Рибченко, у свою чергу, додав, що серед загиблих у бойових діях на Сході України – четверо ветеранів Афганістану з Черкащини.

– Вся Україна, весь світ надіється, що сьогодні станеться те, що сталося 26 років тому. Ми закінчимо цей безглуздий конфлікт в нашій країні. Хочу вам побажати: нехай у ваших сім’ях буде спокій, нехай в нашій рідній Україні наступить мир, – сказав Олександр Рибченко.

Кілька ветеранів-афганців отримали пам\’ятні відзнаки з рук заступника голови – керівника апарату Черкаської облдержадміністрації Віталія Коваля.

Потім відбулося покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам і пролунав військовий салют.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x