У Драбові вшанували воїнів – інтернаціоналістів

У Драбові вшанували воїнів – інтернаціоналістів

15 лютого виповнюється 26 – та річниця виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану. Щорічно в цей день ми віддаємо данину пам\’яті та поваги воїнам, які загинули, виконуючи свій військовий обов\’язок.

13 лютого голова райдержадміністрації Іван Гайдай, голова районної ради Володимир Дзега, голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Белих, воїни – інтернаціоналісти, учні шкіл, громадськість побували на могилах загиблих воїнів-афганців Анатолія Олійника у Кононівці та Валерія Хімича у Шрамківці, поспілкувалися з їхніми близькими, яким довелося пережити важке горе – смерть своїх рідних. Вони вшанували світлу пам’ять про загиблих земляків хвилиною мовчання.

Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській РДА.

«Вшановуючи у ці дні воїнів – афганців, їх відданість військовій присязі, ми у глибокій скорботі схиляємо свої голови перед світлою пам’яттю наших земляків, біля могил яких сьогодні знаходимося, які у мирні роки стали взірцем героїзму і мужності при виконанні інтернаціонального обов’язку, які заплатили за нього найдорожчу ціну – своє життя.
Їх подвиг і самопожертва – це гордість і незгасима біль матерів, це наш обов’язок берегти мир в країні і на цілій планеті, це приклад справжнього патріотизму для підростаючого покоління!»- наголосив очільник району звертаючись до присутніх.
У Драбові вшанували воїнів - інтернаціоналістів

Продовжились заходи в селищі Драбів. З нагоди пам’ятної дати в керівники району, ветерани війни в Афганістані та громадськість поклали квіти до підніжжя пам’ятника воїнам – інтернаціоналістам та взяли участь у літературно-музичній композиції під гаслом «Афганістан болить в моїй душі».
Болючою згадкою в серці воїнів – афганців відгукнулись документальні кадри, які демонструвались під час проведення заходу, а для всіх присутніх вони стали уроком героїзму і відваги, терплячості і мужності.

Продовжили святкову програму аматори сцени району: Анатолій Розсоха, Катерина Овсієнко, Сергій Ткач, Даша Горбань та учасники ансамблю народної музики «Мальви». Коли звучала пісня у виконанні Катерини Овсієнко в очах змужнілих, сивочолих воїнів бриніли сльози.

Слава воїнам – афганцям. Низький уклін до землі за їхній невмирущий подвиг. Щастя, здоров’я, миру і душевного спокою, злагоди і добробуту у рідному домі, який зветься Україна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x