Черкаські парки готують до «квітучого» сезону

Черкаські парки готують до «квітучого» сезону

Працівники КП «Дирекція парків» облаштовують теплицю, в якій вирощуватимуть майбутню окрасу парків. Цього року насіння квітів закупили майже на 3 тис грн. та вже висадили 14 тис тюльпанів.

Про це «Нова Доба» дізналася в КП «Дирекція парків».

У теплиці в Ювілейному парку кипить робота. Жінки метушаться біля порожніх коробок. Наразі їх готують для ґрунту. По тому в нього висадять однорічні квіти, аби влітку вони буяли в зонах відпочинку.
– Коли розсада підросте, ми виносимо її на подвір’я для закалки, потім у травні готуємо клумби в парках, перекопуємо землю, чистимо кущі, а у другій половині травня та впродовж червня висаджуємо квіти, – розповідає ландшафтний дизайнер КП «Дирекція парків» Наталія Матюша.

Наразі їй допомагає одна квітникарка, а в сезон над клумбами чаклують ще 10-15 фахівців.
Відвідувачів черкаських парків та скверів радуватимуть агератум, сальвія, чорнобривці, молочай, цинія, целозія та інші квіти. В нові кашпо висадять петунії. Самостійно у КП їх не можуть вирощувати, тож доведеться купувати розсаду. Навесні та восени жителі міста пропонують підприємству власні рослини, дають поради щодо догляду за ними.

– Найбільше квітів ми висаджуємо в парку «Перемога» та сквері «Юність», Дитячому парку по бульвару Шевченка, у парку «Казці». Цього року буде дещо більше квітів у Ювілейному, зокрема – близько трьох тисяч тюльпанів, – додає Наталя Володимирівна. – Плануємо їх висадити і біля оглядового майданчика.

На відміну від конструкцій, кажуть комунальники, квіти від вандалізму не страждають, хіба що в парку Хіміків, де квітники сприймають за газони.
– Озеленення парків та створення квітучих куточків – копітка робота, – говорить керівник підприємства Микола Бондаренко. – Але вона варта того задоволення, яке отримують відвідувачі парків. Парки – це природні осередки краси і квіти в них – невід’ємна частина цієї краси. Переконаний, що жителі та гості нашого міста, які прийдуть в парки цього року, отримають масу позитивних вражень, заряд енергії та здоров’я, в тому числі й від споглядання чудових квітників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x