Бобрицькі школярі побували в гостях у рятувальників

Бобрицькі школярі побували в гостях у рятувальників

13 лютого до 10 державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Черкаській області знову завітали на екскурсію дітлахи із Бобрицької школи. Влітку минулого року вони вже встигли трохи познайомитись з підрозділом. «Минулої зустрічі нам вдалося здивувати малюків – знайомство з професією пожежного-рятувальника, ознайомлення із бойовою технікою, за допомогою якої ліквідовують пожежі, проводять аварійно-рятувальні операції тощо, а також діти мали змогу дізнатися про особливості бойового одягу, побачити засоби індивідуального захисту», – розповідають у службі.

Про це «Нова Доба» дізналася в Канівській РДА.

Новим етапом екскурсії для школярів по пожежно-рятувальній частині стало відвідання навчально-тренувального комплексу, який був створений у листопаді минулого року. Діти побачили новітню сучасну смугу психологічної підготовки, навчальну вежу та теплодимокамеру.

Канівські рятувальники розповіли малюкам про мету даної частини комплексу, продемонстрували школярам як вони тренуються та за короткий час долають смугу психологічної підготовки. Це дуже вразило дітей, найсміливіші спробували самостійно пройти деякі етапи, та насправді це виявилося дуже складно.

Наступним вражаючим етапом стала теплодимокамера, обладнана таким чином щоб якомога більше наблизити тренування до реальних умов. «Дим, різноманітні перешкоди, відсутність світла тощо — умови, в яких дуже часто доводиться працювати вогнеборцям. У багатьох людей такі умови породжують страх, розсіяння уваги тощо. А рятувальники завжди з успіхом та легкістю долають усі перешкоди та труднощі, та виконують поставлену задачу. А тренують свою волю та стійкий характер саме в даній теплодимокамері», – розповіли рятувальники.

На останок діти ознайомились із навчальною вежею. Маленькі хлопчики та дівчатка дізналися про те, як співробітники 10 ДПРЧ тренуються підніматися на високі поверхи за допомогою штурмової драбини, автодрабини, використовуючи висувну трьох колінчасту пожежну драбину.

Слід відмітити, що зустріч справила неабияке враження на учнів загальноосвітньої школи. Діти дізналися багато нового цікавого про складну та відважну професію пожежного-рятувальника.

Начальник Канівського районного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Богдан Диченко підкреслив: «Наша основна мета — виховати у підростаючого покоління чітку громадську позицію, навчити їх правилам безпечної поведінки та недопустити гибелі чи травмування дітей в результаті надзвичайних ситуацій. Такі зустрічі з дітьми сприяють цьому, адже у дружній та неформальній обстановці вони дізнаються про ті наслідки, до яких можуть призвести пожежі, про причини їх виникнення тощо. Такі бесіди та розповіді допомагають достукатися до сумління дітей та сприяють тому, що діти замислюються над своїми діями та обирають для себе безпечну модель поведінки».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x