На Черкащині проліковано більше 550 учасників АТО

На Черкащині проліковано більше 550 учасників АТО

Питання організації роботи щодо надання медичної допомоги учасникам антитерористичної операції, перебуває на постійному контролі в Департаменті охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації.

За словами директора Департаменту Анатолія Ситника, всі учасники АТО, які отримали поранення або були травмовані отримують спеціалізовану медичну допомогу у військових госпіталях. У разі необхідності при зверненні за медичною допомогою та потребі у медичній реабілітації поранені бійці направляються на лікування до медичних закладів області за місцем проживання.

– Так, на базі лікувально-профілактичних закладів області розгорнуто 702 спеціалізованих ліжка в 373 палатах підвищеної комфортності, які можуть бути використані для отримання показаного лікарями-спеціалістами стаціонарного лікування відповідно до профілю захворювання учасників АТО, – відзначив Анатолій Ситник.

Також з метою надання якісної медичної реабілітації травмованим та пораненим учасникам АТО у складі терапевтичного відділення КЗ «Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни» ЧОР створено Центр реабілітації учасників АТО на 50 ліжок та на базі базі КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» відкрито відділення відновного лікування на 15 ліжок.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

За словами директора Департаменту, станом на 12.02.2015 у закладах охорони здоров’я області зареєстровано 773 звернень за медичною допомогою від учасників АТО. Із них отримали стаціонарне лікування в умовах лікувально-профілактичних закладів області – 563 особи, продовжують амбулаторне лікування 24 та стаціонарне – 75.

Центр реабілітації учасників АТО прийняв на медичну реабілітацію 161 учасника антитерористичної операції, з яких 27 – продовжує лікування. А у відділенні відновного лікування наразі перебуває 4 особи.

Як наголошує Анатолій Ситник, всім цим особам надається медична допомога своєчасно та безоплатно відповідно до галузевих стандартів. – Якщо ж і виникає потреба у медикаментах чи в будь-яких інших медичних засобах, то це питання вирішуємо протягом кількох днів, – підкреслив Анатолій Павлович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x