У Канівському лісгоспі виявлено порушення законодавства. Шукатимуть нового очільника

У Канівському лісгоспі виявлено порушення законодавства. Шукатимуть нового очільника

У Канівському лісгоспі виявлено порушення законодавства. Шукатимуть нового очільника. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Ознайомившись з листом від імені колективу державного підприємства «Канівське лісове господарство» на ім’я голови Канівської районної ради Шелеста Д.Є., заступника голови Канівської районної державної адміністрації Черкаської області Дурицького А.А., голови Черкаської обласної державної адміністрації Ткаченка Ю.О., заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України Атаманчука В.І., голови ЦК профспілки працівників лісового та мисливського господарства Кривов’язого С.Й., копія: голові Черкаської обласної профспілки працівників лісового та мисливського господарства Опанасюку М.О., начальнику Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Дзюбенку О.М., голові Громадської ради при Держлісагентстві України Фурдичку О.І. та розміщеного на сайті «Український лісовод» 14.02.2015 року, повідомляю наступне.

В управлінні наразі не розглядається питання призначення Карпушенка В.Б. директором ДП «Канівський лісгосп» замість Ігнатюка О.В.

Лісгосп, як державне підприємство, повинно дотримуватися в своїй господарській діяльності діючого лісового та іншого законодавства.

Натомість, проведені перевірки спеціалістами управління в листопаді 2014 року та спеціалістами Державного агентства лісових ресурсів України в січні 2015 року виявили грубі порушення в роботі лісгоспу.

Так, в Степанецькому лісництві на ділянках вибіркових санітарних рубок в кварталах 33 та 34, в результаті заниження діаметрів вимічених до рубки дерев та неправильного призначення дерев в рубку згідно «Санітарних правил в лісах України», перевищення даних контрольного переліку з даними відводу лісництва склало тільки по діловій деревині 678 метрів кубічних. Причому лісництвом оприбутковано лише 413 метрів кубічних ділової деревини.

По цьому ж лісництву на прохідній рубці в кварталі 33 виділ 5.1 пл.12,0 га відведення проведено з порушенням норм і правил – на корені залишилися дерева IV-VI категорій фізіологічного стану та виявлений факт заниження ступенів товщини вимічених до рубки крупномірних дерев сосни. Різниця між даними відводу лісництва та контрольного переліку склали 123 метрів кубічних, або 32%. Відведення визнано незадовільним.

На двох ділянках (або 22%) рубок головного користування, з перевірених дев’яти, відведення визнано незадовільним через заниження ліквідної маси деревини на 21 та 22%, а по діловій – на 35% та 39%.

Як бачимо, лісгоспом не забезпечено виконання вимог пункту 6.2.1. Статуту державного підприємства «Канівське лісове господарство», затвердженого наказом Держлісагентства України від 08.06.2011 року №271 в частині виконання вимог законодавства з ведення лісового господарства та використання лісових ресурсів, а директор Ігнатюк О.В. не вживає дієвих заходів до посадових осіб державної лісової охорони, які скоїли грубі порушення, тим самим заохочуючи інших недобросовісних працівників до вчинення порушень.

Управління, як територіальний орган Державного агентства лісових ресурсів України, не може бути стороннім спостерігачем того, як нераціонально використовуються лісові ресурси в ДП «Канівський лісгосп», та, і надалі, буде діяти відповідно до «Положення про Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства».

Наполягаю, щоб зі змістом цього листа були ознайомлені члени колективу, які підписали звернення.

Начальник управління О. М. Дзюбенко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x