У Корсунь-Шевченківському відзначили річницю визначної битви

У Корсунь-Шевченківському відзначили річницю визначної битви

17 лютого на Корсунщині відзначили 71-у річницю переможного завершення Корсунь-Шевченківської битви. Біля Обеліска Слави відбулись покладання квітів і мітинг-реквієм. Присутні вшанували світлу пам’ять усіх, хто загинув під час визволення рідного краю та новітніх героїв України хвилиною мовчання.
У заході взяли участь представники районної та міської влади, ветеранських організацій, молодь і жителі міста. Про це «Нова Доба» дізналася в Корсунь-Шевченківській РДА.

У промовах виступаючих лунали слова вдячності ветеранам за подарований ними порятунок від фашистської навали. Водночас вони висловлювали жаль з приводу того, що нині Україні, через сім десятиліть, доводиться вести боротьбу зі ще одним загарбником – російським.

– Сьогодні всіх нас об’єднує розуміння того, що війна є найжахливішим явищем в історії людства. Багатьом українським героям, полеглим на полях битв, не судилося побачити її закінчення, – звернувся до присутніх голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Валерій Заболотній. – Пам\’ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до України. Так було й буде завжди. Сьогодні ж, як ніколи, актуально звучить вимога: по-синівськи дорожити найбільшим, безцінним багатством, залишеним нам у спадок – врятованою від агресора Україною. І ми з гідністю стаємо на її захист.

У своїх виступах голови районних ветеранських організацій Тамара Компанієць та Юрій Бандурко поділилися спогадами про Корсунь-Шевченківську битву, яку в січні – лютому 1944 року провели війська 1 та 2 Українських фронтів та яка золотими літерами вписана в історію Великої Вітчизняної війни, як одна з найвидатніших операцій, «Другий Сталінград», та наголосили, що, як би час не намагався віддалити події тієї страшної війни, але вони повинні назавжди закарбуватися в пам’яті прийдешніх поколінь Корсунщини. На зміну фронтовикам прийшло нове покоління героїв-земляків, полеглих за вільну, незалежну і справедливу Україну. Серед них – Герой України Василь Сергієнко.

У Корсунь-Шевченківському відзначили річницю визначної битви
Також до 71-ї річниці Корсунь-Шевченківської битви 10 лютого для ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни в музеї історії Корсунь-Шевченківської битви Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника було експоновано фотовиставку «Нескорена Україна», проведено екскурсію та концерт, який підготували вихованці Корсунь-Шевченківської школи-інтернату, школи мистецтв та хорового колективу ветеранів Корсунь-Шевченківського районного будинку культури. На концерті вперше прозвучала зворушлива «Пісня матері», присвячена мамі Романа Сокуренка, який загинув у вересні минулого року від тяжких ран, отриманих в бою на Сході України. Кожен із присутніх на заході мав нагоду згадати та віддати шану героям-землякам – минулого і сучасним, зокрема, Романа Сокуренка, Сергія Білоушенка, які в часи воєнних лихоліть визволяли, визволяють і визволятимуть рідну землю від загарбників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x