Черкаських школярів хочуть навчати роботехніки

Черкаських школярів хочуть навчати роботехніки

На уроках вони, граючись, освоюватимуть ази фізики, інформатики, математики та навіть проектування. І це все на реальних, а не книжкових прикладах. Таку новацію в освіті пропонують у компанії «ПРОЛЕГО». З її представниками відбулася зустріч у Черкаській ОДА.
Освоювати роботехніку можуть навіть дошкільнята. Спеціальні програми є і для першачків, і для старшокласників. Передбачене також навчання для вчителів.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– На перший погляд, це звичайні конструктори, – зауважує керівник із впровадження та розвитку робототехніки «ПРОЛЕГО» Гнат Хлєбніков. – Схожі на ті, які продають у магазині. Однак це зовсім інше. Щоби робот запрацював, виконав потрібні функції – слід докласти чималих зусиль. Тут на кожному кроці – міжпредметний зв\’язок. Приміром, без програмування робот не виконає те чи інше завдання. Як і без знань із фізики й математики.

Ця програма, говорять представники компанії, визнана № 1 у світі для мотивації дітей до технічного навчання.
– Часто діти відмовляються вчити ту ж фізику, бо не розуміють, нащо їм це потрібно, де знадобляться здобуті знання, – пояснює директор «ПРОЛЕГО» Оксана Стоєцька. – Бо їм викладають так, як ще їхнім батькам. Але ж сучасні діти дуже обізнані в питаннях технологій. На кожному уроці з робототехніки вони розв’язують задачі та реалізують власні проекти. Тобто вчаться інженерного способу мислення.
Робототехніку вже вивчають у школах Києва, Львова, Одеси та ін. А також у 85 розвинених країнах світу. Юні конструктори змагаються на спеціалізованих олімпіадах.

– Це перспектива для наших дітей, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Тому що за сучасними технологіями майбутнє. І для конкурентоспроможності нашої країни це важливо. Заняття з робототехніки можна спершу впровадити в кількох школах області – щоби потім через певний час проаналізувати ефективність.
Представники «ПРОЛЕГО» мають сформувати свої пропозиції для черкаських шкіл. І на одній із найближчих сесій облради презентувати їх депутатам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x