Студенти ЧНУ пом’янули Небесну Сотню

Студенти ЧНУ пом’янули Небесну Сотню

Мітингом-реквіємом пам’яті Героїв Небесної Сотні закінчився навчальний день 19 лютого в Черкаському національному університеті ім.Б.Хмельницького. У фойє навчального закладу студенти й викладачі мали змогу переглянути фотовиставку, а також відеохроніку з подій Майдану. Присутні пом’янули загиблих героїв хвилиною мовчання.

Керівник навчального закладу Олександр Черевко, звернувшись до присутніх, зазначив що, про «чорний четвер» 20 лютого минулого року не залишив байдужим нікого. Ті буремні події сколихнули суспільство. Рік Революції Гідності та російсько-української війни на сході країни стали переломними в історії держави. Про це «Нова Доба» дізналася на сторінці першого проректора ЧНУ Василя Мойсієнка в Фейсбуці.

«Жодне життя, покладене за волю України, не є покладеним даремно. Пам’ятаймо Героїв Небесної Сотні, пам’ятаймо героїв, які ціною свого здоров’я і життя боронять від агресора Батьківщину. Шануймо і тих, які полягли, і тих, які продовжують зі зброєю в руках захищати суверенітет України. Саме зараз ми маємо бути, як ніколи, єдиними. Тільки в єдності наша сила, і в тій силі – наша свобода та незалежність. Ворог неминуче буде розбитий, адже Бог не в силі, Бог у правді, а правда за нами», – зі сльозами на очах закликав учасників мітингу Олександр Черевко.

Студенти ЧНУ пом’янули Небесну Сотню
Студенти ЧНУ пом’янули Небесну Сотню

Активним учасникам минулорічних подій в.о. ректора вручив пам’ятні монети Національного банку України «Революція Гідності». Символічні відзнаки були вручені студентам і викладачам, які рік тому брали активну участь в подіях на Майдані: Віталієві Запорожцю, Інні Ємець, Василеві Дунаєвському, аспірантам Анатолієві Запорожцю, Олександрові Литвиненку, старшому лаборанту Антоніні Гордієнко, викладачам Олені Нечипоренко, Володимиру Калініченку, Анатолію Стеценку, професорам Віталієві Масненку і Володимирові Поліщуку.

Учасники поділилися своїми спогадами про події на київському та черкаському майданах. Закликали гуртуватися навколо національної ідеї і разом захистити рідну землю від загарбника й іншої «нечисті».
А на завершення – Гімн. Слова, які після минулорічних революційних подій набули нового змісту, стали символом сили духу та незламності української нації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x