У цивілізованій Європі руйнування пам’ятників вважається вандалізмом

У цивілізованій Європі руйнування пам’ятників вважається вандалізмом

Ігор Мельников, голова фракції Партії регіонів у Черкаській міській раді засуджує знесення пам’ятника Володимиру Леніну у Києві як акт вандалізму. Про це він розповів журналістові «Нової Доби».

– У цивілізованій Європі, куди ми всі прагнемо, руйнування пам’ятників вважається вандалізмом. У різні періоди жоден пам’ятник там не був зруйнований. Навіть під час бурхливої Французької революції ніхто не скидав з п’єдесталів пам’ятників переможеним королям. У кожної епохи є свої герої, які згодом можуть ставати антигероями, але це – наша історія.

Цей пам’ятник було встановлено відразу після Великої Вітчизняної війни. І для наших дідів і батьків він був символом надії, відродження після розрухи, руху вперед, образом світлого майбутнього. Люди, що його зруйнували, показали неповагу до старшого покоління нашої країни, що бачило в цьому пам’ятнику святиню. Руйнування пам’ятників сьогодні надто подібне до руйнування церков у роки насадження радянської влади. І в такому випадку ця революція уподобляється кривавій революції 1917 року.

У Льовові перед знесенням пам’ятника Леніну було проведено дослідження думки громади, яка вирішила, що пам’ятник потрібно прибрати. Хтось питав думку жителів Києва, чи хочуть вони зносити пам’ятник? Це було б демократично, в іншому випадку такі дії межують із вандалізмом.

Це – наша історія, і я проти її руйнування. Давайте не руйнувати, а створювати пам’ятники нашим, українським героям. Ми живемо в краю, де творилась історія цілої країни, і це буде дійсно патріотично й правильно для будь-якої ідеології та будь-якої політичної спільноти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x