На Шполянщині визначатимуть лауреата літературної премії

На Шполянщині визначатимуть лауреата літературної премії

Районна літературна студія імені поета-земляка Олексія Влизька діє 37 років. Разом з працівниками бібліотек, які знайомлять гуртківців з новинками літератури, учасники студії організовують цікаві літературні зустрічі, діляться своїми творчими здобутками з колегами по перу, проводять презентації творчості земляків. На своїх засіданнях літстудійці приділяють велику увагу своїм новим творам, аналізують їх з боку художнього удосконалення, підвищення майстерності, вчаться, діляться досвідом. Твори активних учасників літстудії друкуються в районній пресі, центральних виданнях, а також за кордоном.

Вже сьомий рік щорічно в районі присуджується літературна премія імені Олекси Влизька. У 2009 році звання лауреата присудили Олександру Діхтяренку за збірку поезій «У пошуках мелодії душі»; у 2010-му – Інні Крижанівській за збірку поезій «Білою ковдрою квітів трояндових»; у 2011 році – Віктору Подорозі за гумористичні збірки «Рай в бур’яні», «Одісея кума Гарбуза»; лауреатом 2012 року стала Ярослава Гриньків зі збірками віршів та пісень «На пісенних стежках», «Абетка»; у 2013 премією відзначили Галину Трофименко за збірку нарисів, поезій, гумору «Хочу стати дружиною нардепа»; а в минулому – Ольгу Темненко за збірку поезій «Ціна довіри».
За інформацією методиста районної бібліотеки Ніни Кравченко, 10 лютого відбулося засідання конкурсної комісії з присудження літературної премії ім. О. Влизька у 2015 році. На розгляд комісії матеріали подали два кандидати: Любов Грушник та Світлана Чорногал. Комісія детально вивчає їх творчість, а вручення премії та присудження звання лауреата відбудеться традиційно під час відзначення шевченківських березин.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x