Студенти та викладачі ЧДТУ вшанували загиблих на Майдані Героїв

Студенти та викладачі ЧДТУ вшанували загиблих на Майдані Героїв

Вони захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини, європейське майбутнє України, за що і поклали свої життя на Майдані. 20 лютого Черкаський технологічний приєднується до всієї країни, вшановуючи пам’ять Героїв. «Воїни світла: подвиг заради свободи» – з таким меседжем відбувся круглий стіл за участі викладачів та студентів університету, а по закінченні учасники переглянули фільм, присвячений подіям на Майдані. «Нова Доба» про це дізналася в ЧДТУ.

Зустріч розпочалася із хвилини мовчання у супроводі пісні «Пливе кача по тисині…», що стала реквіємом-прощанням за загиблими учасниками Революції гідності. У ході круглого столу виступили проректор з гуманітарно-виховних питань, професор Валентин Лазуренко, в.о. завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін Ірина Стадник, голова Студентської ради ЧДТУ та учасник студентських євромайданів 2013 року Сергій Шмиголь.
– Ці Герої віддали найдорожче, що мали, – свої життя. Таку жертву вони принесли заради цінностей, у які вірили, заради майбутнього, що прагнули змінити на краще. Ми маємо зробити все можливе, аби не підвести їх. Маємо невтомно працювати, щоб втілити ідеали справжньої європейської країни, як того хотіли загиблі Герої, – наголосив у зверненні до присутніх студент Сергій Шмиголь.

Була свідком подій минулорічної давнини, адже брала участь в акціях протесту, і провідний спеціаліст Центру культури та виховання університету Тетяна Кужим. Вона також додає:
– У першу чергу ми маємо залишатися людьми. І що головне – людьми небайдужими. Щоб кожен з нас мав місце в душі для подвигу, хоча б незначного. Так Героїв Небесної Сотні сьогодні змінюють наші воїни-захисники на Сході країни. Де вони тільки беруть ту силу духу, мужність та відвагу?!
Логічним завершенням зустрічі став перегляд документального фільму «Небесна Сотня. Черкаські Герої» (Громадське телебачення: Черкаси»).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x