На Смілянщині сільський голова відмовився перейменовувати вулицю Леніна на ім’я Героя Небесної Сотні

На Смілянщині сільський голова відмовився перейменовувати вулицю Леніна на ім’я Героя Небесної Сотні

Голові Черкаської облдержадміністрації Юрію Ткаченкові про думку сільського голови Носачева розповіла мати Юрія Пасхаліна, якого вбили біля Майдану Незалежності торік 19 лютого. Про це «Нова Доба» дізналася зі сторінки Юрія Ткаченка у ФБ.

«Під час вшанувань пам\’яті Героїв Небесної Сотні почув прикру річ від матері одного із загиблих Героїв, Юрія Пасхаліна: у його рідному Носачеві на Смілянщині сільський голова заявив, що пропозиція перейменувати центральну вулицю села з Леніна на Пасхаліна його не влаштовує! Тетяна Григорівна каже, – він заявив, що йому «не треба в селі Майдану», а тому вулиця й далі називатиметься вулицею Леніна…
Не знаю, чи в курсі сільський голова, що село Носачів, де він живе, називається так на честь козацького полковника Тимоша Носача, учасника антипольського повстання Хмельницького і Конотопської битви під проводом гетьмана Виговського, під час якої українські козаки ущент розбили вороже військо Москви. Тобто, саме село Носачів носить суто українську назву – на честь героя, який відстоював Волю України від усіх її зовнішніх ворогів. Думаю, зовсім недоречна назва центральної вулиці козацького села на Черкащині на «честь» вождя комуністів Леніна, ім\’я й ідеї якого досі використовуються сепаратистами, які прагнуть реанімації «подобія» радянської імперії під зверхністю Москви. Натомість ім\’я Героя Небесної Сотні Юрія Пасхаліна, який так само боровся за Волю України, як і козацький полковник Тиміш Носач, заслуговує послужити славі села, яке виховує Українських Героїв!
Перейменуванням вулиць міст і сіл Черкащини бути! Замість імен вождів і «вожчиків» часів тоталітарного минулого вони мають носити українські назви. Й імена черкаських Героїв Небесної Сотні мають бути першочерговими для вшанувань у кожному з населених пунктів, звідкіля родом ці славні Сини України!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x