Тальнівські учні побували в Лисянському аграрному ліцеї

Тальнівські учні побували в Лисянському аграрному ліцеї

Якщо раніше більшість учнів прагнули закінчити вищий навчальний заклад, то сьогодні, зважаючи на ринок праці, більш затребуваними є робітничі професії. Щоб допомогти учням зробити вибір та зорієнтуватися у виборі майбутньої професії, на базі Лисянського професійного аграрного ліцею створено 12 агітаційних бригад, котрі з вересня минулого року надають інформацію про переваги навчання в ліцеї не тільки у школах Лисянщини, а й сусідніх районів.

Про це «Нова Доба» дізналася в депвартаменті освіти й науки Черкаської ОДА.
Як кажуть: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Саме тому на базі ліцею триває робота з організації екскурсій для учнів Звенигородського, Тальнівського, Шполянського районів та ближніх населених пунктів Київської області.

Днями на базі ліцею відбувалася перша екскурсія Тальнівської школи-інтернату, що тривала близько трьох годин, адже у навчальному закладі є на що подивитися. Ліцей, до речі, один з небагатьох в області, що не лише зумів зберегти унікальну матеріально-технічну базу, але й збагатитися у цьому плані порівняно з іншими навчальними закладами сільськогосподарського профілю.

– У нас не тільки можна отримати диплом, – говорить директор Олександр Іванович Яцюк, – а й отримати практичні навички. Хоч більшість учнів отримують професії трактористів-машиністів та водіїв, також можна здобути професії муляра-штукатура, монтажника гіпсо-картонних конструкцій, оператора комп\’ютерного набору, обліковця, няньки, гувернера. Цього року заклад започаткував нові професії для дівчаток, котрі здобули повну середню освіту – бармен-адміністратор, курси обліковця. Ми постійно удосконалюємося: оновлюємо техніку, ведемо присадибне господарство, а нещодавно облаштували новий клас у сучасному стилі для навчання барменів.

Учні Тальнівської школи-інтернату мали змогу відвідати навчальний полігон з сучасними вантажними та легковими автомобілями, лабораторію, навчальні класи, гуртожиток та їдальню. Захопленню дітей не було меж. Ось як коментує один з учнів Ігор Кравченко: «Я просто вражений настільки тут цікаво! Новенька техніка, цікаві учителі, затишні класи. Та найбільше мені сподобався гуртожиток: відчувається, що учні тут цікаво та весело проводять своє дозвілля. Я обов’язково прийду сюди навчатися, адже тут є ще один стимул – стипендія».
Тальнівські учні побували в Лисянському аграрному ліцеї
Вибір професії – це завжди вибір свого майбутнього. Сучасна молодь, особливо сільська, в нинішніх складних для кожної родини умовах, розуміє, що навчаючись у ліцеї, можна здобути професії, які сьогодні не лише в дефіциті, а й можуть, за короткий час, забезпечити матеріальну стабільність. Дирекція ліцею закликає батьків і дітей не втрачати такого шансу. А викладачі, майстри, у свою чергу, зроблять все можливе, щоб професія стала долею майбутніх вихованців ліцею.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x