Бюджету Черкаської області відшкодовано 21 млн грн збитків

Бюджету Черкаської області відшкодовано 21 млн грн збитків

З початку року у провадженні слідчого ГУ Міндоходов в області перебувало 345 кримінальних проваджень. За січень–листопад поточного року розпочато 299 проваджень; закінчено 135 досудових розслідування. Двадцять два провадження з обвинувальним актом направлено до суду, ще 4 – направлені з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності.

Про це «Нову Добу» поінформував заступник начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Черкаській області Сергій Вінник.

Він зазначив, що Міністерство доходів і зборів України працює за Стратегічним планом розвитку на 2013–2018 роки. Він відзначив, що в поточному році дещо збільшилася питома вага кримінальних правопорушень категорії «тяжких» та «особливо тяжких».
Завдяки оптимізації оперативно- слідчої діяльності міндоходівці ретельніше вивчають обґрунтованість заяв про відшкодування податку на додану вартість. Таким чином попереджено незаконне відшкодування з бюджету держави 7,3 млн гривень цього податку.

У нинішньому році підрозділ оперативного управління виявив десять фіктивних суб’єктів господарювання та припинило діяльність двох конвертаційних центрів, через які незаконно проведено понад 170 мільйонів гривень. На їхніх рахунках заблоковано 150 тисяч гривень. Виявлено злочини у сфері державних закупівель та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. Розпочато 13 кримінальних справ цієї категорії.
За 11 місяців у кримінальних провадженнях, розслідуваних слідчими Головного управління Міндоходів в Черкаській області, бюджету відшкодовано збитків на суму майже 21 мільйон гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x