У тариф із водопостачання включать вартість повірки лічильників

У тариф із водопостачання включать вартість повірки лічильників

Віднині в Україні діятиме Процедура встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення з використанням внутрішньо будинкових мереж, яка визначає єдиний механізм подання документів для встановлення тарифів. Відповідний документ набув чинності 20 лютого 2015 р. Ця Процедура застосовуватиметься нацрегулятором (НКРЕКП) при встановленні тарифів для підприємств водно-каналізаційного господарства на централізоване водопостачання холодної води та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків. Про це «Нова Доба» дізналася в КП «Черкасиводоканал».

– Цим документом, фактично, визначено схему формування тарифу на централізоване водопостачання холодної води та водовідведення для багатоквартирних будинків, з використанням внутрішньобудинкових водопровідних та каналізаційних мереж (крім приватного сектору), у який буде включено вартість повірки, демонтажу-монтажу й обслуговування квартирних лічильників холодної води, чого раніше не було, – пояснює заступник директора КП «Черкасиводоканал» Світлана Лісковець. – Раніше «Водоканал» мав тариф, що включав витрати на надання послуги лише до зрізу багатоквартирного будинку, у який повірку приладів обліку води не було включено. Це викликало обурення в більшості споживачів, адже повірку квартирних водомірів гарячої води проводить теплопостачальна компанія, в якої витрати на ці роботи закладено в тариф. Нині влада проводить законодавство до ладу і щодо підприємств водно-каналізаційного господарства, яких і визначено надавачами таких послуг.

Нагадаємо, що в межах забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги Кабінет Міністрів України в жовтні 2014 року затвердив Порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодною водою і водовідведення з використанням внутрішньобудинкових мереж (Постанова КМУ від 1.10.2014 р. № 532). Цей Порядок вніс певну ясність у правову плутанину з повіркою лічильників холодної води: до існуючого тарифу на холодне водопостачання запропоновано включити, зокрема, вартість планових повірок, ремонту й обслуговування квартирних приладів обліку холодної води. Відповідно до цього порядку й розроблено Процедуру встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем багатоквартирних будинків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x