Буккросинг в молодіжному ресурсному центрі

Буккросинг в молодіжному ресурсному центрі

Дата: 1 – 31 березня 2015

Де: Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр, м. Черкаси, вул. Смілянська, 23
Ціна– безкоштовно
Буккросинг в МРЦ стартує вже у березні!

Буккроссинг – хобі та громадський рух, що діє за принципом соціальних мереж, близький до флешмобу. Буккроссинг — це процес звільнення, передавання книжок. Людина, прочитавши книжку, залишає («звільняє») її у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро) для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книжку знайти та прочитати; а після прочитання повинна повторити процес.

Буккросинг або вільний «книгообмін» проводиться безкоштовно та базується на принципі «Прочитав – віддай іншому», його основний девіз – «Перетворення світу в бібліотеку». Основна мета акції: підвищити попит та інтерес до читання книг як вітчизняних авторів, так і зарубіжних серед усіх верств населення та залучити нових читачів до бібліотеки.

У Черкасах було кілька спроб започаткувати буккросинг, однак, майже усі з них не були вдалими. Ідея «загубити» книжку у громадському місці не прижилася, адже книги хоч і залишали у різних місцях, їх часто забирали, і вони не рухалися далі.

Тому Молодіжний ресурсний центр вирішив створити свій проект, головне завдання якого – надати можливість будь-якій людині долучитися до процесу книгообміну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x