Весна на Черкащину прийшла на тиждень раніше

Весна на Черкащину прийшла на тиждень раніше

У минулі вихідні на Черкащині розпочалась метеорологічна весна. Перехід середньодобової температури повітря через 0° відбувся 20 лютого, що на тиждень раніше строків за останні 20 років. При цьому, не треба забувати, що ранні весни зазвичай відзначаються поверненням холодів.

Начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань повідомляє, що 25-26 лютого прогнозується підвищення денних температур до +4-9º, а 27 лютого навіть до +6-11º. Вночі температура повітря коливатиметься від –2 до +3º. 25-26 лютого очікуються невеликі дощі.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Через те, що цьогорічної зими переважала аномально тепла погода з чергуванням тривалих глибоких відлиг та коротких періодів сильних морозів, не було глибокого зимового спокою у рослин. Такі погодні умови призводили до витрати озиминою поживних речовин та послаблення її зимостійкості.

Проте більшість посівів перезимували цілком задовільно. Лише на Лівобережжі та Канівщині за відсутності снігу склалися умови для вимерзання. Тому в цих районах аграріям слід підготуватися до пересіву чи підсіву 20 % площ озимих культур.

За прогнозованої погоди умови для підживлення озимини по мерзлоталому ґрунту до кінця цього тижня будуть сприятливі. Тому аграріям варто використовувати кожну погожу годину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x