На Уманщині українські яблука вирощують за європейськими стандартами

На Уманщині українські яблука вирощують за європейськими стандартами

Керівник фермерського господарства «Імпульс» – Олександр Пастушенко, з Томашівки Уманського району, розпочав будівництво складів, де встановить сучасне холодильне обладнання для зберігання фруктів.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Чоловік, на шести гектарах землі, має яблуневий сад, і каже, що окрім правильно закладеного саду, не менш важливим правильний підхід до зберігання вже вирощених врожаїв.

«У садівництві, як і в інших галузях, важливий кожен крок. Тут варто обрати і хороше місце для закладки саду, і купити якісні саджанці. Проте це всього лише перші кроки. На перший погляд банальна, але така необхідна робота: вибір ґрунту, внесення добрив, обрання саджанців, їх посадка – все це створює основу для саду. Проте не менш важливим є зберігання зібраного врожаю, в який вже вкладено чимало зусиль. Аби фрукти чи овочі не втрачали своїх якісних характеристик варто комплексно підійти до їх зберігання. Тому склади і холодильне обладнання мають відповідати усім вимогам. Нині я цим і займаюсь», – зазначає фермер.

Каже: фермерам, які дбають про власні господарства, завжди тримають руку «на пульсі» і цікавляться новими технологіями у своїй сфері та активно впроваджують їх на своїх господарствах.

«Я почав займатися садівництвом саме тоді, коли воно занепадало. Одним із перших, в регіоні, почав займатися вирощування яблук. Нині маю прекрасний яблуневий сад, який висаджував та доглядаю за допомогою новітніх європейських технологій.

Нині фермерське господарство чоловіка має площу у 200 гектарів, проте на цьому фахівець не планує зупинятися. Каже, що мріє зайнятися вирощуванням птиці.

І підкреслює: що ніколи не мріяв про заробітки у далеких країнах, а завжди хотів бути корисним та успішним на рідній Уманщині.

«Свого часу не поїхав шукати кращих заробітків десь закордоном чи у великих містах на Україні, а вирішив залишитися і заробляти вдома. Бути корисним тут. А любов до фермерства мені прищепили ще у студентські роки. Під час навчання на плодоовочевому факультеті Уманського державного аграрного університету (нині – Уманський національний аграрний університет садівництва) нам читали настільки цікаві лекції, що неможливо було не закохатися у свою справу».

Окрім того, сьогодні працюючи тяжко на землі, фермер не залишає своє рідне село та все робить для його розвитку.

«Ніхто крім нас не допоможе розвиватися селу, – каже фермер, – Адже той хто в ньому народився, той і допомагає. Сьогодні наше ФГ «Імпульс» допомагаємо ремонтувати дороги, робимо фундамент біля церкви, а також, на місці знесеного монумента Леніну, плануємо встановити пам’ятник Великому кобзарю Тарасу Шевченку».

Також, Олександро Васильович сьогодні допомагає військовим, що нині проводять АТО на Сході України. Чоловік допомагає солдатам і продуктами харчування і коштами.

«Ми всі повинні робити все для того, щоб наші захисники були забезпечені всім необхідним», – наголошує він.

На Уманщині українські яблука вирощують за європейськими стандартами
Довідка:

Олександр Пастушенко народився 22 грудня 1974 року в селі Томашівка.

В 1990 році вступив до Уманського медичного училища. 1994 року вступив в Уманський державний аграрний університет, ще студентом в 1998 році заснував своє фермерське господарство «Імпульс». Сьогодні в своєму господарстві він має 200 га орної землі та 6 га саду. З 2013 року – голова Асоціації фермерів Уманського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x