Аграрії Черкаського району потребують банківських кредитів

Аграрії Черкаського району потребують банківських кредитів

Для проведення комплексу весняно-польових робіт аграріям району потрібно 318 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Петро Данилішин.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

85 % від загальної суми затрат необхідні для придбання паливо-мастильних матеріалів, мінеральних добрив, засобів захисту рослин.

Посівна площа озимих зернових культур у цьому році становить 9733 га, з яких 7821 га – озимої пшениці, 395 га – озимого ячменю та 122 га – озимого жита. Озимі культури на 62 % площі знаходяться у доброму стані, а 32 % – задовільному.

Мінеральними добривами господарства забезпечені на 70 % до потреби, засобами захисту рослин на весну – на 65 %, паливо-мастильними матеріалами – на 60 %, готовність техніки у сільськогосподарських підприємствах становить 99 %.

– Зараз основна увага до підготовки матеріально-технічної бази, зокрема придбання кондиційного насіння, добрив та засобів захисту рослин. Ситуація така, що без банківських кредитів сільгоспвиробники не обійдуться. Через складну економічну ситуацію в країні маємо з цим певні труднощі, – резюмував начальник управління. – Попри все посівну кампанію буде проведено організовано. Нині агропромисловий комплекс, по суті, єдина надійна галузь, на яку може обпертися держава.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x