Студенти ЧНУ обговорювали практичне використання наукових розробок

Студенти ЧНУ обговорювали практичне використання наукових розробок

Студенти Черкаського національного університету на волонтерських засадах готуватимуть до здачі ЗНО випускників. Це лише один зі студентських проектів, винесених на розгляд засідання Центру молодіжнних інновацій Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаського національного університету ім.Б.Хмельницького.

«Центр розпочав роботу недавно, це лише друге його засідання, – розповів ініціатор його створення, в.о. ректора ЧНУ Олександр Черевко. – Головним його завданням є практичне використання наукових розробок студентів, аспірантів і викладачів. Результат спільної роботи поколінь науковців повинен бути цікавим громаді чи то міста, чи то університету, недорогим і простим у реалізації. І треба сказати, що студенти засипали ініціативну групу різноманітними ідеями. Один із них – Освітній проект «HUMANities» – вже переміг у конкурсі проектів громадських організацій та ініціативних груп, оголошеного торік управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації та отримав часткове фінансування від організаторів конкурсу».
Автори ідеї – студентки Науково-навчального інституту іноземних мов Яна Балашова та Єлизавета Побиванець, що працювали під керівництвом завідувача кафедри фонетики та граматики англійської мови Таміли Кравченко. Вони пропонують залучити студентів до підготовки школярів до здачі ЗНО з англійської, української мов та історії України.
«Зараз лише 20% сімей школярів спроможні оплатити додаткові курси при підготовці до складання ЗНО. Якість підготовки випускників шкіл не завжди відповідає рівню, необхідному для успішного складання випускних випробувань. Ми створюємо волонтерські безкоштовні курси для учнів випускних класів на базі університету. Упродовж наступного навчального року (вересень 2015 – травень 2016) учні матимуть можливість стати слухачами безкоштовних курсів, що викладатимуться студентами 3-6 курсів ЧНУ імені Богдана Хмельницького», – розповіла Яна Балашова.

До реалізації ще однієї ідеї, винесеної на розгляд учасників засідання, директорів інститутів, вже готові долучитися інші виші України. Проте її автор, професор Світлана Жаботинська, вирішила надати перевагу рідному ЧНУ. Її міждисциплінарний проект “Громадська Укропедія” може стати енциклопедією українського інформаційного опору. Світлана Анатоліївна роз’яснила присутнім суть цього проекту та запросила до участі в ньому.
А магістрантка ННІ природничих наук Інна Хльобас присвятила свою роботу озелененню рідного університету. Вона запропонувала декілька варіацій ланшафтного дизайну території перед університетом, які викликали активне обговорення усіх присутніх.

Окрім наукових розробок молоді, учасникам засідання було презентовано діяльність молодіжної громадської ініціативи «Промолодь». Спільнота займається створенням та реалізацією власних проектів та акцій, і має досвід їх втілення в життя. Ним учасники «Промолоді» охоче поділилися зі студентами ЧНУ, запросивши до постійної співпраці університетський інноваційний центр.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x