Учні черкаської гімназії навчалися журналістиці в Острозі

Учні черкаської гімназії навчалися журналістиці в Острозі

Учні черкаської гімназії № 9 відвідали тренінг з основ журналістики, який проходив на базі Національного університету «Острозька академія». Тренінг поєднував лекційні та практичні заняття із роботою в малих групах. Учасники отримали сертифікати та в разі потреби подальшу підтримку в публікації доробків для творчого конкурсу при вступі на спеціальність «журналістика». Проводив навчання керівник Школи універсального журналіста, головний редактор Видавничого дому «ОГО» Віталій Голубєв та викладачі кафедри журналістики Острозької академії.
У програмі тренінгу розглядали такі питання: риси та умови журналістської діяльності, якості журналіста, види новин, критерії відбору новин, джерела інформації, техніка інтерв`ю, особиста та професійна ефективність журналіста та багато іншого.
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітраної політики Черкаської міської ради.

Учасники отримали роздаткові матеріали з більш детальною інформацією з тем, що розглядалися під час тренінгу.

– Мені сподобався тренінг, оскільки ми дізналися чимало цікавої та корисної інформації з журналістики. Викладачі наводили чимало прикладів із власної журналістської практики. Також важливою буде їхня допомога у публікації матеріалів для творчого конкурсу на вступ, – ділиться враження гімназистка Ірина Мордюшенко.

Також учасникам тренінгу провели цікаву екскурсію Національним університетом «Острозька академія», розповіли про його історію, показали музей стародруків, храм, підземелля, мистецьку галерею та сучасну бібліотеку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x