На Чорнобаївщині вшанували Івана Ле

На Чорнобаївщині вшанували Івана Ле

26 лютого в районній бібліотеці було проведено районну конференцію за участю заступника голови райдержадміністрації Тамари Черкас, бібліотечних працівників та краєзнавців, представників громадських організацій на тему: «Гортаючи сторінки творів Івана Ле». Ведучі заходу коротко ознайомили присутніх з біографією письменника та більш детально зупинились на його творчості. Розповідь поєднувалася із слайд-переглядом «Літописець історії нашого народу».

Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

Багато творів Івана Ле пов’язані з Черкащиною і рідним Придніпровським краєм. Учасники заходу, працівники сільських бібліотек-філій, ділилися враженнями від прочитаних творів, характеризували їх героїв. Цікавою була розповідь Раїси Омелечко, яка особисто зустрічалася із письменником та активно займається дослідженням його творчості.

Тамара Черкас підводячи підсумок конференції зазначила, що на Чорнобаївщині пам’ятають про свого земляка, в 1979 році Придніпровській школі присвоєно ім’я Івана Ле, на подвір’ї якої встановлено погруддя письменника. Понад пів століття плідно працював Іван Ле в українській літературі, не любив оглядатися назад на пройдений шлях, а головне його надбання книги, які чекають своїх дослідників. І повинні це зробити молоді літератори, його земляки, нащадки письменника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x