Жителька Юрківки, що на Звенигородщині, відзначила 100-річний ювілей

Жителька Юрківки, що на Звенигородщині, відзначила 100-річний ювілей

Днями Коломієць Марфі Григорівні виповнилось 100 років. Привітати найповажнішу мешканку села Юрківки цього дня зібралася родина, школярі, місцевий представник духовенства, сільський голова с. Юрківки Валентина Григорівна Цегельна, голова районної організації Товариства Червоного Хреста Володимир Гнатович Слинько. Вручено подарунки від депутата Верховної Ради України Валентина Миколайовича Ничипоренка, керівника СТОВ ім. Ватутіна.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній організації Товариства Червоного Хреста.
До оселі матері-героїні завітав також і голова райдержадміністрації Василь Миколайович Довбуш, щоб привітати зі сторічним ювілеєм, висловити свою повагу та низько вклонитися. Він вручив ювілярці квіти, подарунки, а також грамоту районної державної адміністрації.
Жителька Юрківки, що на Звенигородщині, відзначила 100-річний ювілей
Надзвичайно зраділа таким гостям іменинниця і, незважаючи на свій поважний вік, разом із Валентиною Цегельною заспівала українську пісню, а голові райдержадміністрації Василю Миколайовичу прочитала молитву, яка б оберігала його і допомагала б у всіх добрих справах.
Вітаючи довгожительку, гості бажали жінці міцного здоров’я та благополуччя, бадьорості духу, Божого Благословення, гарного настрою, родинного затишку, добра і турботи від родини.
Світле обличчя ювілярки, густо помережене відбитками років, і зараз випромінює добро та лагідність, а ще мудрість, адже літня бабуся все пам’ятає, співає українських пісень.
Жителька Юрківки, що на Звенигородщині, відзначила 100-річний ювілей
– Це наша давня активістка, член хорового колективу, без нашої Марфи Григорівни не обходилися сільські заходи та дійства,- розповідає, вітаючи ювілярку, голова с. Юрківки, голова первинної організації Товариства Червоного Хреста Валентина Григорівна Цегельна.
Її поважають односельці, а сама Валентина Григорівна називає мамою і порадницею.

Життєвий шлях цієї жінки, як і багатьох її ровесниць, склався нелегко: тяжка праця в колгоспі, голодомори, війна та відбудова народного господарства, постійні турботи біля домашнього господарства та землі. Але випробування не тільки не зламали її, а навпаки – загартували, зробили сильнішою.

Марфа Григорівна Коломієць разом із чоловіком — інвалідом Великої Вітчизняної війни виховала, підняла на ноги та дала вищу освіту дітям. Більше двадцяти років немає вже на цьому світі судженого. А їй Бог уже відміряв сотню років! Радіє успіхам дітей, ( «Хороші та добрі люди»,-кажуть односельчани), ділиться гостинцями з онуками, правнуками та праправнуками.

Марфа Григорівна — душа і берегиня роду, виростила 5 дітей, а зараз має 21 внука,11 правнуків, 8 праправнуків.
Вона – одна з небагатьох, кому Господь подарував століття і дав можливість з висоти прожитих років подивитись на свій рід. Дружна, велика родина – це найцінніше багатство ювілярки, любов до рідних у своєму серці вона пронесла через усе життя. Тож, можливо, саме в щирості та любові до найрідніших людей і криється секрет її довголіття.

Алла Ляховецька

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x