Яснозірські лісівники планують заліснити 37 гектарів цього року

Яснозірські лісівники  планують заліснити 37 гектарів цього року

Підготовка до посадкової кампанії-2015 у Яснозірському лісництві розпочалася ще минулої весни. Тоді лісівники дуже вдало і вчасно посіяли розсадник. «Ми дуже рано, тільки сніг зійшов, кинули в землю насіння. Тут важливо не проґавити час. І звісно, поливали, доглядали», – говорить лісничий Леонід Буруль. Тож і мають результат: півмільйона зелених, міцних, здорових сіянців, які успішно пережили зиму і готуються стати молодими насадженнями. Цього цілком достатньо, щоб забезпечити власні потреби, ще й реалізувати колегам можна.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаського ОУЛМГ
«Нам треба було не лише добре попрацювати, щоб виростити такий посадматеріал, але й відчути, коли його вчасно посадити», – говорить директор ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Василь Яценко.

Цього року в Яснозірському лісництві Корсунь-Шевченківського лісгоспу заплановано заліснити 37 га. Тобто, на всіх площах, де проводили рубки у 2014 році, буде новий молодий ліс. Традиційно це соснові насадження з домішками дубу. «Монокультура – це завжди погано, там із задоволенням живуть шкідники, поширюються пожежі швидше. Тому створюємо мішані насадження, щоб надійніше росли і впевненіше», – говорить Леонід Буруль.
Частину площ, близько 20%, лісівники обробили гербіцидами, щоб запобігти появі бур’яну, який сприяє поширенню та розмноженню хруща. А це головний ворог молодих насаджень.

Лісівники уже готові розпочати посадкову кампанію. Чекають із дня на день, доки розмерзнеться земля, щоб корінчики не пошкодити. У посадці лісу в Яснозірському лісництві зазвичай беруть участь 2-3 бригади з місцевих селян. «Справа ця нелегка, але ми стараємося, щоб посадка лісу була приємною і радісною роботою. Така собі весняна толока, – зауважив Леонід Буруль. – Ми не тільки оплачуємо роботу, але й створюємо настрій, бо ж це наша спільна справа, яку ми робимо не на рік і не на два».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x