Черкащани, що загинули під час перемир’я

Черкащани, що загинули під час перемир’я

Станом на 25 лютого у зоні бойових дій на Сході України загинули вже 73 черкащанина. Про це повідомила голова Черкаської облради Валентина Коваленко.

В час, коли вступили в дію Мінські угоди і було оголошено про припинення вогню, під Дебальцевим, внаслідок підступного терористичного обстрілу «Градами» та мінометами базового табору 128-ї гірсько-піхотної бригади, загинув старший лейтенант Олег Коваль.

Черкащани, що загинули під час перемир’я

Він народився 30 січня 1972 року в смт. Лисянка, закінчив місцеву школу і вступив у Нижньогородське вище військово-будівельне училище. В серпні 1992 року був переведений у Сімферопольське вище військово-будівельне училище, яке закінчив у червні 1994 року і здобув звання лейтенанта і спеціальність «інженер з будівництва і експлуатації будівель і споруд». З липня 1994 по грудень 2002 року проходив військову службу у м. Чоп Закарпатської області на посаді заступника командира роти з виховної роботи. З 2004 до 2010 року працював начальником Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, заступником головного архітектора Чопської міської ради. З 2010 року працював начальником Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородського району. У липні 2014 року був мобілізований до лав Збройних сил України і направлений в зону АТО. Нещодавно йому виповнилося 43 роки, був одружений, мав двох дітей та внука. Поховають офіцера в рідній Лисянці. В день похорон в Чопі відбудеться панахида за загиблим героєм.

Черкащани, що загинули під час перемир’я19 лютого в районі населеного пункту Опитне на Донеччині, під час виконання обов’язків військової служби, загинув Андрій Горбенко зі Сміли. У січні йому виповнилося 44 роки. Народився у Смілі, закінчив школу № 10, СПТУ-5, відслужив строкову службу, працював помічником машиніста в локомотивному депо станції ім. Тараса Шевченка. Потім проходив службу в органах внутрішніх справ та заочно навчався в Смілянському технікумі харчових технологій. Працював головним механіком у міському РЕМі, водієм у районному РЕМі. У серпні 2014 року був мобілізований до Збройних сил, у зоні АТО служив старшим водієм аеромобільно-десантного взводу. Вдовою залишилася дружина, сиротами дві доньки.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Городище info.

21 лютого у селі Лузанівка Кам’янського району прощалися з бійцем добровольцем 40-го батальйону територіальної оборони «Кривбас» Миколою Белима, 1985 року народження.

Черкащани, що загинули під час перемир’я

Він гідно ніс обов’язок захисника України в Дебальцево. Боєць отримав тяжке поранення в голову 8 лютого, переніс декілька операцій, помер в шпиталі. Провести героя в останню путь прийшло багато односельчан, школярі, друзі, представники районної та сільської влади. Чин похорону звершили священики Кам’янського і Чигиринського благочиння УПЦ Київского Патріархату.

За приблизними оцінками кількість людей, які загинули на сході України з квітня 2014 року перевищила 6 тисяч осіб. Про це 2 березня 2015 року заявив Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн. Ескалація бойових дій заостанні тижні, особливо біля Донецького аеропорту та в районі Дебальцевого, призвела до загибелі сотень людей, як мирних жителів, так і військових, а також до нестерпних умов життя для тих, хто опинився на території, що контролюється озброєними групами, або стали їх заручниками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x