На Смілянщині злодій розібрав сусідський будинок, щоб викрасти цеглу

На Смілянщині злодій розібрав сусідський будинок, щоб викрасти цеглу

Житель одного з сіл Смілянського району вирішив зекономити на будівельних матеріалах, просто викравши їх у сусідів. Для того, щоб викрасти кілька тисяч цеглин, горе-сусід майже повністю розібрав стіни будинку і надвірних споруд. Дільничний інспектор за декілька днів встановив особу зловмисника, який скоїв крадіжку цегли. Дії обвинувачуваного кваліфіковано як крадіжка. За ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України за скоєне злодій може потрапити до в’язниці на строк до 3 років.

До дільничного інспектора Смілянського міськвідділу міліції з заявою про крадіжку звернулась 57-річна жителька одного із сіл Смілянського району. Жінка вказала, що з її дачної ділянки, яка розміщується в іншому краю села, невідома особа демонтувала і викрала цеглу, якою був обкладений будинок. Як стало відомо, потерпіла має у власності батьківський будинок в цьому ж селі, але тривалий час в ньому ніхто не проживає і він перебуває без нагляду. Господарка розповіла, що навідувалась до оселі лише декілька разів на рік, коли працювала на городі. Під час попередніх візитів вона помічала, що надвірні споруди хтось намагався розбирати і спілкувалась про це з сусідами, але ніхто нічого не бачив. Пройшло трохи часу і жінка знову приїхала до свого маєтку та від побаченого вона була шокована. Цегляні стіни будинку і підсобного приміщення були майже повністю розібрані, а сама цегла була відсутня. Потерпіла наголосила, що ззовні стіни будинку були пофарбовані синьою фарбою, яка можливо залишилась на викраденій цеглі.

Міліціонер вислухавши детальну розповідь потерпілої прийняв у неї заяву і запевнив, що знайде крадія. Опитавши чимало жителів села дільничний довідався про те, що на сусідній вулиці нещодавно оселився молодий чоловік, який розпочав будівництво надвірних споруд. Прибувши до вказаного подвір’я правоохоронець відразу звернув увагу на цеглу, яка була розкидана по всьому подвір’ю. Її кількість перевищувала декілька тисяч. На виявлених будівельних матеріалах були помітні залишки тієї ж таки синьої фарби, про яку згадувала потерпіла. З будинку вийшов господар. Ним виявився 26-річний чоловік, який на запитання міліціонера щодо появи цегли відповів, що ці будматеріали він купив у незнайомих людей. Перевіривши отриману інформацію, дільничний інспектор швидко здобув докази, які підтвердили причетність цього чоловіка до крадіжки.

Підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення було затримано та доставлено до міськвідділу міліції, де останній, під тиском незаперечних доказів, у скоєному зізнався. Чоловік розповів, що йому бракувало коштів, щоб придбати матеріали для будівництва, тому він вирішив викрасти цеглу із пустуючого будинку на сусідній вулиці. На «справу» виходив вночі. За допомогою необхідного інструменту демонтував стіни будинку, а цеглу перевозив додому. За попередніми підрахунками вартість викрадених матеріалів становить близько 2 000 грн.

Наразі відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Щодо зловмисника вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. За скоєння такого правопорушення він може потрапити до в’язниці на строк до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x