На молодь з обмеженими можливостями чекають в уманському виші

На молодь з обмеженими можливостями чекають в уманському виші

26 лютого на базі факультету соціальної та психологічної освіти відбувся День відкритих дверей для молоді з обмеженими функціональними можливостями.

Інформаційно-просвітницький захід відкрила декан факультету, кандидат педагогічних наук Оксана Кравченко, яка детально ознайомила присутніх із досягненнями університету, освітньою, науковою, міжнародною діяльністю закладу. У своєму виступі Оксана Олексіївна чітко окреслила переваги та перспективи навчання в УДПУ, акцентуючи увагу на тому, що у виші створені широкі можливості дистанційного навчання на денній та заочній формах для молоді з особливими потребами.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-центрі УДПУ.

Важливим моментом зустрічі став виступ Олександра Груші – завідувача відділу обліку та працевлаштування студентів, який роз’яснив окремі положення Правил прийому, зокрема особливості позаконкурсного вступу. Відповідно до Правил прийому в 2015 році та чинного законодавства (Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні») право на позаконкурсний вступ мають інваліди І та ІІ груп та діти-інваліди віком до 18 років, яким не протипоказане навчання за обраною спеціальністю. Кількість місць для осіб, що мають право на позаконкурсне зарахування, становить 20 відсотків від обсягу державного замовлення. Зарахування такої категорії осіб в межах квоти відбувається за конкурсом відповідно до конкурсного бала вступника. У випадку якщо абітурієнти, які належать до зазначеної категорій, не рекомендовані до зарахування на навчання поза конкурсом, вони мають право брати участь у конкурсі на загальних засадах відповідно до конкурсного бала. Категорія вступників інваліди ІІІ групи мають право на позачергове зарахування. Студенти університету із числа осіб з обмеженими фізичними можливостями окрім академічної стипендії, отримуються також соціальну.

Учасники профорієнтаційної зустрічі – заступник декана з профорієнтаційної роботи Світлана Заєць та заступник декана з навчальної роботи Тетяна Філатова – ознайомили присутніх із професіями соціального педагога, практичного психолога, соціального працівника, підготовка яких здійснюється на факультеті соціальної та психологічної освіти, та умовами дистанційного навчання.
На молодь з обмеженими можливостями чекають в уманському виші
З інформацією про соціально-педагогічну підтримку студентів із особливими потребами та соціальний супровід першокурсників в УДПУ розповіли заступник декана з інформаційно-комунікаційного забезпечення, координатор Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без бар`єрів» Майя Перфільєва та координатор Студентської соціально-психологічної служби Альвіна Полушина. Розповіді про залучення особливої категорії студентів до соціальних і благодійних акцій, екскурсій, конкурсів та фестивалів творчості супроводжувалися фото та відеоматеріалами.

Продовженням Дня відкритих дверей стала практична частина заходу. Студентка 4-го курсу напряму «Соціальна педагогіка» Альона Завалко провела із присутніми психологічні тренінги, що дали змогу молодим людям познайомитися за чашечкою чаю, коротенько розповісти про себе, проявити себе у колективному спілкуванні. На завершення заходу за традицією була проведена лотерея, під час якої кожен учасник отримав на згадку про зустріч невеличкий сувенір.
На молодь з обмеженими можливостями чекають в уманському виші
Проведений захід підтверджує, що створення необхідних умов для рівного доступу до освіти, залучення молоді з інвалідністю до повноцінного студентського життя є важливим напрямом діяльності УДПУ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x