Драбівчани вшанували Максима Рильського

Драбівчани вшанували Максима Рильського

Цього року громадськість України відзначає 120-річницю з дня народження класика української літератури, видатного поета, перекладача і громадського діяча Максима Рильського.

Максим Тадейович Рильський, видатний український поет-академік, перекладач, директор Інституту фольклору й етнографії Академії наук України, громадський діяч , понад 50 років працював у літературі і залишив нам велику і цікаву спадщину. Його творчість зростала на міцній основі класичної літератури та фольклору, і на цьому ґрунті розгорнувся оригінальний, самобутній голос поета.
Працівники Драбівської дитячої районної бібліотеки не залишилися осторонь відзначення цієї дати і 3 березня 2015року оформили книжкову виставку – ушанування «М.Рильський – володар слів ясних і мудрих».

Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській РДА.

Книги представлені на виставці сповнені щирістю, відвертістю, інколи легкою іронічною усмішкою. Максим Рильський бачив суттєве, вічне у звичайному, щоденному, зовні непоетичному. Як добрий знавець класики, людина глибокої ерудиції, він широко використовував історичні і літературні асоціації, що надало особливого колориту його художнім творам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x