У Каневі шукають дітей, що поїдуть на відпочинок

У Каневі шукають дітей, що поїдуть на відпочинок

2 березня 2015 року під керівництвом керівника апарату райдержадміністрації Тамари Тищенко відбулось засідання координаційної ради райдержадміністрації з питань оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей та учнівської молоді. У роботі координаційної ради взяв участь голова районної ради Дмитро Шелест.

Під час засідання його учасники розглянули питання про направлення дітей на оздоровлення в санаторії і дитячі табори Черкаської області та за її межі в 2015 році; про діяльність відпочинкових таборів з денним перебуванням дітей та дитячого оздоровчого закладу «Дивограй» влітку 2015 року; про дотримання санітарних норм у пришкільних таборах з денним перебуванням дітей та у дитячому оздоровчому закладі «Дивограй».

Загалом було відзначено, що протягом 2014 року в районі відпочинком та оздоровленням забезпечено 89 % (1664) дітей.

Розповідаючи про плани цьогорічного відпочинку, завідувач сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації Жанна Юрженко відзначила, що протягом літньої оздоровчої кампанії 2015 року планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 69% дітей, з них 19 % – оздоровленням, 50% – відпочинком.

У свою чергу дитячий педіатр Центральної районної лікарні Валентина Погребна зауважила, що на даний момент дуже важко знайти дітей, які б скористались можливістю поїхати на відпочинок або на оздоровлення в санаторій. «Ситуація в країні складна, тож батьки бояться відпускати дітей далеко від себе, а санаторії поблизу не завжди влаштовують запити дітей та батьків», – наголосила медичний працівник.

Коментуючи ситуацію, Жанна Юрженко додала, що «у 2014 році теж важко було шукати дітей, які поїдуть на відпочинок, але жодної путівки не було повернуто, то ж і цьогоріч плануємо шукати дітей, які будуть відпочивати та оздоровлюватись».

Стосовно пільгових путівок, то за словами начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Алли Краєвої, на сьогоднішній день так званих «чорнобильських» путівок поки не передбачається.

Про роботу відпочинкових таборів з денним перебуванням дітей та дитячого оздоровчого закладу «Дивограй» влітку 2015 року розповіла виконувач обов’язків начальника відділу освіти райдержадміністрації Ольга Черкавська: «У період з 2 по 19 червня заплановано розпочати роботу 21 пришкільного відпочинкового табору з денним перебуванням на базі 13 навчально-виховних закладів, у яких протягом 14 днів організованим відпочинком передбачається охопити 937 дітей. Також плануємо під час літнього відпочинкового періоду на базі Келебердянського навчально-виховного комплексу відкрити літній мовний табір. Що стосується Ліплявського позаміського дитячого оздоровчого закладу «Дивограй», передбачається провести зміну з 23 червня до 13 липня. Але, нажаль є багато перешкод до досягнення цієї мети. На даний момент «Дивограй» потребує значного оновлення матеріально-технічної бази».

З приводу відкриття «Дивограю» свої думки висловили й інші учасники координаційної ради. Так, головний бухгалтер санітарно-епідемологічної служби Любов Чорна розповіла про дотримання санітарних норм у пришкільних таборах з денним перебуванням дітей. Вона також зазначила, що у таборі є потреба заміни вікна.

Свої міркування з приводу літньої оздоровчої кампанії висловив і голова районної ради Дмитро Шелест, який наголосив на тому, що спочатку необхідно вирішити питання з дітьми, які будуть відпочивати в таборі, а потім підрахувати скільки коштів потрібно на відкриття та ремонт табору. «Ми маємо знати, чи варто проводити ремонт, чи краще закупити путівки дітям в інші табори», – говорить голова районної ради.

В контексті цього керівник апарату райдержадміністрації Тамара Тищенко відзначила необхідність попрацювати з сільськими головами, щоб мати уявлення про кількість дітей, які бажають відпочивати у «Дивограї».

В цілому було домовлено про необхідність виїзду координаційної ради в «Дивограй» з метою вивчення ситуації на місці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x