В області налічується понад 1300 укриттів

В області налічується понад 1300 укриттів

Нині в районах області налічується більш як 1300 найпростіших укриттів (підвальних приміщень дошкільних установ, шкіл, будинків та ін.), підвальних приміщень, якими можна скористатися в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Про це повідомив під час засідання регіональної комісії з НС заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль. Усі об’єкти умовно готові до використання за призначенням. Інформація про місцезнаходження захисних споруд та адреси торговельних центрів з підземними поверхами буде розміщена найближчим часом на офіційних сайтах органів влади.

Поряд із тим в області відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України проводиться технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту, яких у регіоні налічується 359. З них: 152 сховища та 208 протирадіаційних укриттів.

Станом на 1 лютого проведено технічну інвентаризацію 192 споруд, що становить 53,4 %. Повністю її здійснено в Золотоніському, Катеринопільському, Лисянському, Смілянському, Уманському, Чигиринському районах. На засіданнях комісій ТЕБ та НС районів спільно з керівниками підприємств, організацій та балансоутримувачами обговорено питання належного утримання таких споруд та будівель подвійного призначення, можливість укриття населення.
Нагадаємо також, що з метою реалізації на Черкащині державної політики у сфері захисту незалежності та територіальної цілісності держави, населення і територій, попередження виникнення надзвичайних ситуацій розроблено та затверджено Комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Цьогоріч на виконання заходів Програми передбачено 2771,5 тис. грн., – каже Віталій Коваль. – На створення регіонального матеріально-технічного резерву для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків передбачено 1049,0 тис. грн., зокрема: Департаментам охорони здоров\’я ОДА і цивільного захисту та оборонної роботи. Також виділено кошти регіональним управлінням ДСНС та УМВС. Вони спрямовані на придбання пального, мобільних джерел електроживлення, забезпечення проведення оперативно-рятувальних заходів тощо.
Окрім того, рішеннями відповідних сесій районних та міських бюджетів, інших незаборонених законодавством джерел фінансування передбачено виділення Територіальним підрозділам управління ДСНС України в області 3695,479 тис. грн. для забезпечення їхньої діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x