У Черкаському районі змагалися знавці творчості Тараса Шевченка

У Черкаському районі змагалися знавці творчості Тараса Шевченка

Понад 20 учасників змагалися за звання кращого знавця творчості Тараса Шевченка. Конкурс читців-декламаторів відбувся на базі районного центру бібліотечної та краєзнавчої роботи. Ініціатором його проведення стали фахівці методичного центру народної творчості. Про це повідомляють у відділі культури та туризму райдержадміністрації.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

На районному рівні такий творчий захід проводиться багато років поспіль у рамках святкування Шевченківських днів. До нього традиційно залучається учнівська молодь з метою вивчення літературної спадщини Тараса Шевченка, виховання почуття любові до Батьківщини, гордості за свою націю і державу, співпереживання за долю рідного народу, створення умов для розвитку юних талантів та обдарувань, а також підтримки їхнього творчого потенціалу.

– Конкурсанти намагалися передати всю палітру почуттів, які вклав автор у кожний рядок. Комусь з них це вдалось краще, комусь не дуже. Але були і такі, чиї виступи залишили незабутні враження в серцях слухачів, – повідомила спеціаліст І категорії Олена Поліна.

За рішенням журі, кращими читцями визнано Оксану Костенко (с. Степанки) та Світлану Білоус (с. Червона Слобода), які отримали почесне І місце. Аня Шапран (с. Руська Поляна) та Дарина Даценко (с. Тубільці) поділили ІІ місце. Дарина Здір (с. Мошни) та Валерія Недуха (с. Степанки) вибороли ІІІ місце. Дипломи конкурсу отримали Едуард Великий (с. Дубіївка) та Анастасія Жупинас (с. Степанки).

Переможці візьмуть участь в обласному відбірковому конкурсі у рамках проекту «Тарасова вершина», який відбудеться 5 березня у Черкаському обласному художньому музеї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x