«Зоря Василя Симоненка» зійшла над Черкащиною

«Зоря Василя Симоненка» зійшла над Черкащиною

Днями в Черкаському обласному Будинку вчителя відбулося літературне свято, присвячене творчості Василя Симоненка. Учасники заходу декламували вірші поета, виконували пісні на слова Симоненка та презентували власні твори. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Як розповіла голова обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Олена Фещенко, конкурс проходить ушосте. Ініціаторами проекту були школярі Черкащини, які останнім часом усе більше цікавляться творчістю талановитого земляка.
– Зоря Симоненка світить на Черкащині впродовж багатьох років. Вона зігріває душі творчих людей, менших і старших, надихає служити Україні, єднає душі, мирить, вселяє всім віру. Ми дуже раді, що все нові й нові таланти з’являються на Черкащині, все більше молоді цікавиться Симоненком, − відзначила Олена Фещенко.
З привітаннями до знавців рідного слова та шанувальників творчості Василя Симоненка звернувся директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський і зазначив, що українське громадянське суспільство сьогодні значно випереджає політичне та є рушієм позитивних змін у країні.
– Громадянський елемент нашого суспільства сьогодні суттєво випереджає політику. Саме сини громадянського суспільства зголосилися добровольцями захищати Батьківщину проти агресора. Натхненником патріотичного духу та любові до рідної землі в серцях українців є Симоненко, − зазначив Валерій Данилевський.
У рамках свята відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Я гордий тим, що українець з року». Також на творчому конкурсі презентували збірку творів Василя Симоненка, видану за ініціативи голови обласної ради Валентини Коваленко. Її тираж буде направлено бійцям на передову аби зміцнити бойовий дух.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x