У Черкаському районі обліковується понад 60 тис. гектарів земель

У Черкаському районі обліковується понад 60 тис. гектарів земель

«Потрібна якісна сплата за землю», – на цьому наголосив Костянтин Омаргалієв у ході координаційної наради, де розглядалися питання укладання та поновлення договорів оренди земельних ділянок на території району, а також надходження плати за землю до місцевих бюджетів та проблемні питання при адмініструванні податку.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

За інформацією управління Держземагентства, у Черкаському районі обліковується понад 60 тис. гектарів земель сільськогосподарського призначення. Більша частина з них використовуються на основі договорів оренди. Однак, в адміністративних межах району залишаються близько 8 тисяч гектарів, що використовуються без правовстановлюючих документів, у результаті чого втрати бюджету сягають до 5 млн грн.

– Торік райдержадміністрація запропонувала комплекс заходів, які підвищили ефективність управління земельними ресурсами у районі. Відтак, 810 гектарів земель були передані у користування на умовах договорів оренди. До місцевих бюджетів надійшло більше 1 мільйона гривень, – повідомляє заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Віктор Лисенко. – Основний недолік – відсутність єдиного обліку чинних договорів оренди. З 1 січня 2013 року землями сільськогосподарського призначення державної власності розпоряджається Головне управління Держземагенства у Черкаській області, а нерозподіленими (невитребуваними) земельними ділянками (паями) та запроектованими польовими шляхами – райдержадміністрація.

Свої пропозиції щодо вирішення проблем з використанням землі в законодавчому руслі робоча група РДА з перевірки додержання вимог законодавства у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель направила до сільських, селищного голів, управління Держземагенства та Державної податкової інспекції у Черкаському районі. За умови співпраці вже у цьому році земельні відносини у Черкаському районі будуть приведені до вимог чинного законодавства, що забезпечить значні надходження до місцевих бюджетів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x