У філармонії пройшов вечір пам’яті Івана Сльоти

У філармонії пройшов вечір пам’яті Івана Сльоти

У Черкаській обласній філармонії відбувся вечір пам’яті народного артиста України, хорового диригента та композитора Івана Сльоти «Нескінченна музика життя». У концерті взяли участь Академічний поліський ансамбль пісні і танцю «Льонок» ім. І. Сльоти під керівництвом Івана Мартиненка та Черкаський академічний заслужений український народний хор під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Леоніда Трофименка. Під час концерту звучали пісні авторства Івана Сльоти та демонструвався біографічний фільм про композитора, що надало КП «Черкасиоблкіно» обласної ради. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.
На захід завітала і голова обласної ради Валентина Коваленко. Звертаючись до присутніх на початку заходу, вона зазначила:

– Коли я послухала щойно пісню «А льон цвіте» Івана Сльоти, то вкотре зробила для себе висновок, що такі глибокі, талановиті люди народжуються в селі, біля землі, де пісня виколисується з глибин артезіану наших геніїв. Тому без пісні ми просто не уявляємо себе, як нація. Дай Боже, щоб пісня Івана Сльоти, що звучить серед нас, залишалася, була пам’ятливою і незнищенною, бо без пісні ми не є українцями. А вам, дорогий «Льонок», я хотіла би побажати, щоби наша українська аудиторія і світова аудиторія зустрічала вас завжди із оптимізмом.

У філармонії пройшов вечір пам’яті Івана Сльоти

Голова обласної ради Валентина Коваленко та заступник керівника апарату Черкаської ОДА Юрій Сушко подарували житомирянам на згадку про Черкащину сувенірну продукцію. Натомість присутня на заході дружина Івана Сльоти, солістка ансамблю «Льонок» Валентина Бартош подякувала черкащанам за теплий прийом та достойне вшанування пам’яті композитора-земляка. Народний артист України народився на Черкащині, у селі Яснозір’я Черкаського району. Після закінчення Одеської державної консерваторії імені А. Нежданової переїхав у Житомир. Відтоді був незмінним керівником Поліського академічного ансамблю пісні й танцю «Льонок». Із 1990 року викладав у Житомирському державному університеті імені І. Франка. Іван Сльота – автор численних поетичних пісень і добре знаних у народі пісень, зокрема, «А льон цвіте», «Не згорає зоря», «Ти мене замани», «Купавушка», «Батьківська хата», «Ой хотіла мене мати» та інші.

28 липня 2014 року у віці 77 років Іван Сльота пішов з життя. Після цього Черкаська обласна рада звернулася із офіційним листом до Житомирської міської ради із тим, щоб іменем славетного земляка назвали одну з вулиць міста Житомир. Виконком міської ради, у свою чергу, відповів, що підтримує ідею такого вшанування Івана Сльоти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x