Народний депутат Голуб провів зустрічі з жителями округу

Народний депутат Голуб провів зустрічі з жителями округу

Наприкінці лютого народний депутат від Блоку Петра Порошенка Владислав Голуб працював на окрузі. Провів особистий прийом громадян, відвідав Канівський, Золотоніський та Черкаський райони. Команда нардепа зібрала близько сотні звернень у 25 селах. Лікарні в Мошнах за ініціативи депутата надана сантехніка та холодильник від ГО «Форум розвитку Черкащини», заступником голови якої Голуб був до його моменту обрання до парламенту.
Люди говорили про наболіле: роботу великих підприємств, екологію, стан доріг, нові реформи, продаж землі, переоформлення спадщини, інфляцію тощо.
– Поверніть землю селу! – такими словами зустріли нардепа жителі Чапаєвки.

Люди нарікали, що без пого¬дження з громадою вирішене питання використання земель навколо населеного пункту. Сільський голова бідкається, що готові проекти побачив після Нового року. Люди обурені: чому цю землю не можуть обробляти 4 місцевих фермери?

– В Україні земля – єдине багатство. Якщо її продавати, то і нас не буде, – висловився керів¬ник СТОВ «Чапаївське» Анатолій Марченко.
Депутат зауважив, що саме ці проблеми й вирішує реформа децент¬ралізації влади та добровільного об’єднання територіальних громад. Владислав Володимирович під час голосування за цей закон утримався. Він вважає, що громадян не поінформували належним чином про новації. Проте об’єднані громади можуть розраховувати на те, що 60% ПДФО залишатиметься на місцях.

Аби селяни могли самі визначати, як розпоряджатися землями навколо сільських рад, пояснив Голуб, необхідно ухвалити законопроект №1159, через який у парламенті сталася бійка.

Поцікавилися жителі думкою народного обранця щодо продажу землі.
– Стратегічно я «за», – повідомив він. – Проте наразі я «проти», бо в нинішніх умовах уся земля може опинитися в одних руках.
Самі ж селяни занепокоєні, що землю скуповуватимуть іноземці, які, мовляв, тільки й чекають, коли знімуть мораторій на продаж.
У Вознесенському найбільша біда – непрацюючий цукровий завод. Жителі пропонують владі по¬збавляти права власності тих під¬приємців, які «консервують» виробництво.

У Богуславці запитували про переоформлення спадщини. Депутат розповів, що з 1 січня 2016 року набуде чинності закон, за яким переоформити майно по першій лінії можна безкоштовно в сільській раді.
Запитували учасники зустрічей і про специфіку роботи у Верховній Раді. Голуб розповів, що левова частка його роботи – в Комітеті з питань правової політики та правосуддя.

– Також я очолюю підкомітет з питань обрання суддів, працюю в групі щодо судової реформи. Судова ланка в країні – найслабша, бо навіть сумлінну роботу правоохоронців може звести нанівець, – вважає він.
Народний депутат також є членом постійної делегації Верховної Ради до ПАРЄ від України.

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ:
громадські приймальні Владислава Голуба працюють за адресами: м. Золотоноша, пров. Садовий, 10 (Будинок школяра), (050) 356-76-48;
м. Черкаси, бульв. Шевченка, 307 (Придніпровськоий РВК), (050 ) 358-22-69.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x