Для освітян Уманщини провели навчання з цивільного захисту

Для освітян Уманщини провели навчання з цивільного захисту

Днями у Родниківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася навчально-методична нарада з цивільного захисту населення для керівників навчальних закладів району.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Як правильно поводитися у разі виникнення надзвичайної ситуації природного чи техногенного характеру, або ж терористичних проявів? Із правилами та порядком дій у надзвичайних ситуаціях учасників навчально-виховного процесу ознайомив майстер виробничого навчання Уманських міських курсів ІІІ категорії Олександр Борисов. Також фахівець роздав освітянам спеціально розроблені пам’ятки.

Як правильно сповістити людей, аби не посіяти паніку та швидко і організовано вивезти їх із «небезпечної зони»? Про систему оповіщення та систему заходів з евакуації населення району під час надзвичайної ситуації розповіла головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи районної державної адміністрації Віра Сакал.

Окремий блок навчань – надання долікарської допомоги. Про основні правила надання долікарської допомоги не тільки розповів, а й продемонстрував їх, завідувач травматологічного відділення Володимир Судакевич.

«Це питання є чи не найголовнішим у разі виникнення надзвичайної ситуації, і від правильних дій людини, яка надає допомогу, залежить людське життя. Тому кваліфіковані лікарі Уманської Центральної районної лікарні провели детальний аналіз алгоритму дій при будь-яких видах травм», – розповів він.

А лікар анестезіолог-реаніматолог В’ячеслав Корнійчук розповів про доцільність штучного дихання при реанімації потерпілого.

Пропервинні засоби пожежогасіння, їх види та привила користування, а також про використання підручних засобів для ліквідації вогню розказав провідний інспектор Уманського РВ УНДС НС Євген Кравченко. Також учасники заходу переглянули фільм «Знати, щоб вижити!».

А от про те, як діяти під час артилерійського обстрілу аби зберегти життя собі та оточуючим розповіладиректор Дубівського навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів Ніна Косаринська.

Окрім того,директор Оксанинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Борис Бондар поділився досвідом про взаємодію керівника навчального закладу з іншими установами та організаціями щодо розроблення плану евакуації учасників навчально-виховного процесу. Він розповів про те, як в його навчальному закладі облаштована захисна споруда та виніс на обговорення питання щодо вдосконалення місць тимчасового перебування під час надзвичайної ситуації.

Після чого, учителі та учні Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів продемонстрували відпрацювання практичних дій щодо евакуації учасників навчально-виховного процесу при виникненні надзвичайної ситуації та у випадках терористичних проявів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x