У Музеї Тараса Шевченка відновлять вітраж та розписи на стелі

У Музеї Тараса Шевченка відновлять вітраж та розписи на стелі

До річниці перепоховання Кобзаря в Музеї Тараса Шевченка, що в Каневі, відбудуться зміни. За словами першого заступника міністра культури Ігоря Ліхового, до 22 травня цього року треба оновити вхідну групу вестибулю.

– Наше завдання з мінімальними витратами, оскільки гроші з державного бюджету використані не будуть, а лише кошти меценатів, виконати всі необхідні роботи. Планується відновити кольоровий вітраж, розписи на стелі, які були задумані ще Василем Кричевський та Петром Костирком, також настінні розписи Олександра Івахненка, – зазначив заступник міністра.

Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Усі інші роботи потребують десятків мільйонів гривень і кілька років роботи, тому розпочнуться згодом. Найближчим часом буде вирішено питання й з готелем, який збудований 1961 року й знаходиться на території Шевченківського національного заповідника.

– Суди всіх інстанцій визнали його власністю держави, зараз йде робота над тим, щоб найближчим часом готель передати до Шевченківського національного заповідника, – додав Ігор Дмитрович.

Як зазначив голова ОДА Юрій Ткаченко, на відновлювальні роботи в музеї будуть залучені кошти меценатів, а також частково з обласного бюджету.

Фото тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x